To Delage D12 θέλει να κάνει ρεκόρ στο 'Ring

To Delage D12 θέλει να κάνει ρεκόρ στο 'Ring

Το γαλλικό hypercar των €2,2 εκατ. ονομάζεται Delage D12, αποδίδει 1.130 PS και θέλει να σπάσει το ρεκόρ γύρου στην Πράσινη Κόλαση.

Delage D12

O CEO της Delage, Laurent Tapie, θέλει μέχρι το τέλος του 2023 να έχει κατακτήσει το ρεκόρ γύρου του Nürburgring για τα αυτοκίνητα δρόμου με το Delage D12.

Το Delage D12 είναι ένα hypercar από τη Γαλλία με άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση. Στην καρδιά του βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 7,6 lt V12 o οποίος συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, προσφέροντας στο D12 συνδυαστική απόδοση 1.130 PS.

Στόχος του Delage D12 είναι να γίνει ό,τι πλησιέστερο σε μονοθέσιο F1 αλλά με άδεια για τον δρόμο.

Delage D12

Η ισχύς θα περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου 8τάχυτου σασμάν. Ο κατασκευαστής υπόσχεται ότι το 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,5" και η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 360 km/h. To Delage D12  θα ζυγίζει 1.400 kg. 

Στόχος του Tapie είναι δημιουργήσει να το πλησιέστερο αυτοκίνητο δρόμου σε μονοθέσιο F1 που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Για τον λόγο αυτό, έχει αναθέσει το πρότζεκτ σε μια ομάδα από ειδικούς με χρόνια εμπειρίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Delage D12

Σύμφωνα με το αφεντικό της εταιρείας, το Delage D12 βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξής του και είναι ήδη πιστοποιημένο για να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης.

Mόλις 30 Delage D12 θα κατασκευαστούν συνολικά, με το καθένα να κοστίζει περίπου €2,2 εκατ. Τα πρώτα κομμάτια υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στους αγοραστές τους προς το τέλος του χρόνου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube