Δείτε το νέο Land Rover Discovery να ρυμουλκεί 110τονο Road Train [video]

Δείτε το νέο Land Rover Discovery να ρυμουλκεί 110τονο Road Train [video]

Ναι είναι αλήθεια και είναι ακριβώς το ίδιο Disco που μπορείτε να αγοράσετε κι εσείς.

Το Land Rover Discovery έχει αποδείξει και παλιότερα τι μπορεί να κάνει ως ένα εντυπωσιακό καθαρόαιμο SUV που είναι.

Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από το κοινό των μη σκληροπυρηνικών off-roader. Το Disco έχει γίνει ταυτόχρονα ένα αυτοκίνητο υψηλής πολυτέλειας που όμως ποτέ δεν απώλεσε το DNA του.

Η Land Rover λοιπόν θέλησε να το υπενθυμίσει στον καθένα, φέρνοντας το νέο Discovery στην αυστραλιανή έρημο για να ρυμουλκήσει μια νταλίκα-τρένο μήκους 100 m και βάρους 110 τόνων. Προφανώς η ιδέα ήταν να επιδείξει η Land Rover τις ικανότητες ρυμούλκησης του Discovery και το διαχειρίστηκε λαμπρά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο Land Rover Discovery στην υπηρεσία του Bear Grylls [video]

Η νταλίκα-τρένο ή road train, αν θέλετε, αποτελείτο από επτά ρυμουλκούμενα, τα οποία το Disco τράβηξε για 16 km, με μέση ταχύτητα 44 km/h. To συγκεκριμένο Discovery φορούσε 3λιτρο μοτέρ τουρμποντίζελ Td6 με 255 άλογα και η Land Rover για το εγχείρημα εξασφάλισε το κλείσιμο ενός τμήματος του αυτοκινητόδρομου Lasseter Highway.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Land Rover Discovery 2.0 Sd4

Οι νταλίκες-τρένα δεν είναι ασυνήθιστο θέαμα στην αυστραλιανή έρημο και χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά καυσίμων, μεταλλευμάτων και βοοειδών μεταξύ απομακρυσμένων αγροτικών. Ωστόσο διέπονται από αυστηρή νομοθεσία που τους επιτρέπει μέγιστο μήκος 53,5 m, που σημαίνει ότι η Land Rover χρειάστηκε για ακόμη μια φορά ειδική άδεια, προκειμένου να διπλασιάσει το μήκος του συρμού.

Ο John Bilato, γενικός διευθυντής της εταιρείας ειδικών μεταφορών G&S Transport, χρησιμοποιήθηκε επί τούτου για να βοηθήσει στην εποπτεία της έλξης, καθώς και για οδηγός του Discovery. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα Disco επιδεικνύει τις ικανότητές του στη ρυμούλκηση. Το 1989, το ορίτζιναλ Discovery χρησιμοποιήθηκε για τα τραβήξει ένα τρένο, ενώ μόλις το 2016 ένα Discovery Sport ρυμούλκησε τρία βαγόνια 26 m πάνω από τον ποταμό Ρήνο.

Αλλά τούτη εδώ η ρυμούλκηση είναι κάτι άλλο. Δείτε την…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube