David Beckham: Μιλούσε στο κινητό - Του πήραν την άδεια για έξι μήνες

David Beckham: Μιλούσε στο κινητό - Του πήραν την άδεια για έξι μήνες

Στη Βρετανία οι νόμοι δεν τηρούνται με βάση το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;».

Δικαστήριο του Λονδίνου καταδίκασε σήμερα τον David Beckham και του στέρησε την άδεια οδήγησης για έξι μήνες, τιμωρώντας τον με τον τρόπο αυτό γιατί μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο ενώ οδηγούσε.

Ο 44χρονος πρώην άσσος του ποδοσφαίρου και αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας είχε παραδεχτεί την παράβασή του τον Νοέμβριο, την οποία κατήγγειλε αυτόπτης μάρτυρας, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του ενώπιον του δικαστηρίου τον Μάρτιο.

beckham

Ήδη τον Ιανουάριο ο David Beckham είχε διωχθεί δικαστικά για άλλη παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς είχε συλληφθεί να τρέχει με 90 km/h σε περιοχή του δυτικού Λονδίνου όπου το ανώτατο όριο ήταν 65 km/h.

Είχε επίσης παραδεχτεί το λάθος του, αλλά γλίτωσε την καταδίκη χάρη σε ένα γραφειοκρατικό λάθος, αφού το  σχετικό έγγραφο της δικαστικής κλήσης για υπερβολική ταχύτητα είχε φθάσει καθυστερημένα κατά μία ημέρα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο δικηγόρος του. Το 1999, ο ίδιος δικηγόρος είχε επίσης βοηθήσει τον Beckham  να αποφύγει μια αφαίρεση της άδειας οδήγησης για οκτώ μήνες που του είχε επιβληθεί, αφού έπεισε τις αρχές ότι ο πελάτης του προσπαθούσε να ξεφύγει από έναν παπαράτσι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube