Daimler: Σκεφτόμαστε να κατασκευάζουμε «βραζιλιάνικες» Mercedes-Benz

Daimler: Σκεφτόμαστε να κατασκευάζουμε «βραζιλιάνικες» Mercedes-Benz

Η Daimler AG εξετάζει την πιθανότητα να κατασκευάζει κάποια από τα μοντέλα της Mercedes-Benz στη Βραζιλία για να αποφύγει το τοπικό φόρο εισαγωγής.

Επιπλέον θα ήθελε να διευκολύνει τις κλιμακούμενες πωλήσεις μιας φίλα προσκείμενης πελατείας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ν. Αμερικής.

«Μέρος της στρατηγικής για την ανάπτυξή μας, είναθ να επανεξετάζουμε διαρκώς το δίκτυο παραγωγής μας και πάνω σε αυτή τη βάση εξετάζουμε επίσης την οικονομική δυνατότητα για τοπική παραγωγή αυτοκινήτων στη Βραζιλία», δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Bloomberg ο Martin Steinlehner, εκπρόσωπος της Daimler. Και συμπλήρωσε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία τελεσίδικη απόφαση.

Η τοπική παραγωγή στη Βραζιλία έχει γίνει κοινός τόπος για πολλούς κατασκευαστές, προκειμένου να αποφύγουν τους φόρους εισαγωγής που έχει επιβάλλει ο πρόεδρος της χώρας, Dilma Rousseff, που στοχεύει στη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας του. Μια διεύρυνση των Γερμανών κατασκευαστών σημαίνει επίσης ότι θα βοηθήσει να αντισταθμιστεί η υποχωρούσα ζήτηση στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου οι πωλήσεις γνωρίζουν ύφεση για έκτη συνεχή χρονιά. Επιπλέον της ανάπτυξης όμως, η μεταφορά μέρους της παραγωγικής βάσης μειώνει και το νομισματικό κίνδυνο.

Η Mercedes-Benz, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, θα μπορούσε ευκολότερα να αντιπαρατεθεί με τη μεγάλη αντίπαλό της και μεγαλύτερο κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, την BMW, εγκαθιστώντας ένα εργοστάσιο στην Βραζιλία. Η φίρμα του Μονάχου, που βρίσκεται ήδη ένα βήμα εμπρός, προγραμματίζει να ξεκινήσει την κατασκευή ενός εργοστασίου στη νότια πολιτεία της Santa Catarina στη Βραζιλία το 2014, όπως ανακοίνωσε η ίδια τον περασμένο χρόνο.

Η BMW επενδύει €200 εκατ. για να κρατηθεί εμπρός από τις Mercedes και Audi, που και αυτή εξετάζει την πιθανή κατασκευή αυτοκινήτων στη Βραζιλία. Η Audi, αυτή τη στιγμή είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων στο κόσμο και η Mercedes έχει δηλώσει ότι θα ξεπεράσει και τις δύο μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube