Daimler: Πώς το WLTP θα αυξήσει τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων μας το 2018 και 2019

Daimler: Πώς το WLTP θα αυξήσει τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων μας το 2018 και 2019

Μόνη λύση η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων λέει ο Dieter Zetsche.

Η μέση τιμή των εκπομπών ρύπων των οχημάτων της Daimler στην Ευρώπη θα αυξηθούν το 2018 και το 2019 επειδή οι αυστηρότεροι κανόνες για την καταπολέμηση της ρύπανσης έχουν αποκαλύψει υψηλότερα αποτελέσματα, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Dieter Zetsche.

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ζητήσει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τα επίπεδα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% το 2021 σε σχέση με αυτές που ήταν αποδεκτές το 2007, ο νέος τρόπος αυστηρότερος τρόπος μέτρησης WLTP, έρχεται να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την επίτευξη του τελικού στόχου, έχοντας βάλει τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε έναν αγώνα δρόμου.

«Δεν έχουμε οριστικοποιήσει ούτε δημοσιεύσει τις μετρήσεις για το 2018, όμως μπορούμε να πούμε πως θα έχουμε μια αύξηση, κάτι που σημαίνει ότι οι στόχοι μας για το 2021 θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο» δήλωσε ο Zetsche κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2018.

Για να μειώσουμε τον μέσο όρο των εκπομπών ρύπων η Daimler είναι αποφασισμένη να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην προώθηση των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων μας, δήλωσε ο Zetsche.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube