Daimler: Νέα πρόβλεψη για συρρίκνωση κερδών το 2018

Daimler: Νέα πρόβλεψη για συρρίκνωση κερδών το 2018

Ποιοι είναι οι παράγοντες που κρίνονται υπεύθυνοι σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Daimler AG προειδοποίησε την Παρασκευή για "σημαντικά χαμηλότερα" κέρδη για το 2018, επισημαίνοντας ότι τα κέρδη της είχαν μειωθεί τους τρεις τελευταίους μήνες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, κάτι που έστειλε τις μετοχές της να σημειώσουν τη χαμηλότερη επίδοσή τους τα τελευταία πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα Ιουλίου- Σεπτεμβρίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της συρρικνώθηκαν κατά 27% και έφτασαν τα 2,49 δισ. ευρώ, έναντι 3,41 δις ευρώ του αντιστοίχου περυσινού διαστήματος.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη  προειδοποίηση μείωσης των κερδών, που ανακοινώνεται στον απόηχο του «πολέμου» των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών με την κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με την πετρελαιοκίνηση.
Η κυβέρνηση πιέζει τους κατασκευαστές να αναβαθμίσουν τα παλαιότερης τεχνολογίας ντίζελ για να βελτιώσουν τις εκπομπές ρύπων ή αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο, να δώσουν οικονομικά κίνητρα στους πελάτες τους , η δεύτερη σε τέσσερις μήνες, έρχεται ως μονάδα της Mercedes-Benz της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και οι εγχώριοι ανταγωνιστές της αντιμετωπίζουν μια αντίδραση στα οχήματα που κινούνται με ντίζελ. Στη Γερμανία, η κυβέρνηση πιέζει τους κατασκευαστές να αναβαθμίσουν τα παλαιότερα οχήματα ντίζελ για να βελτιώσουν τις εκπομπές ή να προσφέρουν οικονομικά κίνητρα στους πελάτες τους ώστε αυτοί να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα αυτοκίνητά τους με νέας τεχνολογίας. 
Να θυμίσουμε ότι η Daimler συμφώνησε να αποσύρει 774.000 πετρελαιοκίνητα οχήματά της από τους ευρωπαϊκούς δρόμους τα οποία φέρεται να έχουν εφοδιαστεί με παράτυπα λογισμικά.

Ένας άλλος παράγοντας που θα συνεισφέρει στη μείωση των κερδών είναι το κόστος αντικατάστασης ψυκτικού υγρού στα συστήματα κλιματισμού 130.000 οχημάτων που πωλήθηκαν το 2013 και ενδέχεται να χρειαστεί να τα μετασκευάσουν.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διέταξε την αντικατάσταση του ψυκτικού υγρού R134a που θεωρείται παλαιάς τεχνολογίας και επιβαρύνει το περιβάλλον. 

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι πέραν των μειωμένων πωλήσεων καταγράφονται ειδικά για τα οχήματα της Mercedes-Benz Vans σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις στους πελάτες κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ως αποτέλεσμα της ισχύος των νέων κανόνων σε ό,τι αφορά τους ρύπους (WLTP). Αυτό οδήγησε σε μείωση του κέρδους σε 93 εκατ. ευρώ έναντι 214 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube