Daimler: Επένδυση €300 εκατ. για νέο εργοστάσιο στη Ρουμανία

Daimler: Επένδυση €300 εκατ. για νέο εργοστάσιο στη Ρουμανία

Η Daimler AG, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων, θα επενδύσει περισσότερα από €300 εκατ., για να προσθέσει ένα ακόμη εργοστάσιο κατασκευής κιβωτίων ταχυτήτων στη Ρουμανία, καθώς τα γερμανικά εργοστάσια έπιασαν το 100% των δυνατοτήτων παραγωγής τους.

H Daimler θα ξεκινήσει να συναρμολογεί 5τάχυτα αυτόματα κιβώτια από το μέσο του 2013 σε ένα νέο εργοστάσιο στο Σέμπες, κοντά στο υφιστάμενο εργοστάσιο του Κουτζίρ, ανέφερε σήμερα 24/4 η γερμανική εταιρεία. Το νέο εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγή για τα αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη για τις προσθιοκίνητες Mercedes το 2014 και θα προσθέσει ατην παραγωγή του την επόμενη γενιά κινητήρων το 2016.

Η γερμανική εταιρεία, που κατασκευάζει εξαρτήματα για κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων σε συνεργασία με ρουμανικές εταιρείες από το 2001, χρειάζεται να αυξήσει την παραγωγή της στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς η Mercedes-Benz διευρύνει σημαντικά την γκάμα της στις κόμπακτ κατηγορίες. Η Daimler εγκαινίασε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων αξίας €800 εκατ. τον περασμένο χρόνο στο Κέσκεμετ στην Ουγγαρία, όπου κατασκευάζει τις B-Class και τις CLA.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube