Daimler AG: Θα χαθούν 100.000 θέσεις εργασίας λόγω ηλεκτροκίνησης

Daimler AG: Θα χαθούν 100.000 θέσεις εργασίας λόγω ηλεκτροκίνησης

Ο ισχυρός άνδρας της Daimler, Ola Källenius, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η ηλεκτροκίνηση, στο εργατικό δυναμικό της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Ola Källenius ήταν άκρως αποκαλυπτικός, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times. O ισχυρός άνδρας του ομίλου Daimler, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ως οργανισμός, ο γερμανικός κολοσσός, είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης που ανατέλλει στην αυτοκινητοβιομηχανία. 

Ωστόσο, προειδοποίησε την ευρωπαϊκή κοινότητα ότι η στροφή αυτή προς την ηλεκτροκίνηση θα οδηγήσει σε απώλεια τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας σε όλη την Ευρώπη!

mercedes

«Θα είναι ένα τεράστιο φιάσκο για όλους μας εάν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα δραστικά», δήλωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει «όλοι αντιλαμβάνονται ότι η κατασκευή ενός πολύπλοκου θερμικού κινητήρα απαιτεί περισσότερα εργατικά χέρια. Αντίθετα, η κατασκευή ενός ηλεκτρομοτέρ είναι πολύ πιο απλή υπόθεση. Οφείλουμε λοιπόν για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πρόβλημα να βρούμε σήμερα τη λύση. Αυτή η λύση θα μπορούσε να είναι η κατασκευή εργοστασίων για την παραγωγή μπαταριών. Έτσι, θα ήταν εφικτό να απασχολήσουμε το προσωπικό αυτό που πλέον δε θα έχει αντικείμενο εργασίας σε έναν νέο τομέα. Αυτό όμως πρέπει να γίνει άμεσα και σε συνεργασία με την κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube