«Το Cybertruck της Tesla, είναι για την Silicon Valley»

«Το Cybertruck της Tesla, είναι για την Silicon Valley»

Ο ισχυρός άνδρας της Ford, Jim Farley, τόνισε ότι οι πραγματικοί επαγγελματίες δεν πρόκειται να αποκτήσουν το Cybertruck της Tesla για την εργασία τους αλλά... για φιγούρα.

«Η Αμερική είναι η αλήθεια, ότι αγαπά τα αουτσάιντερ αλλά οι πραγματικοί ηγέτες στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων είμαστε εμείς και θα παραμείνουμε, καθώς εδώ και 75 χρόνια γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τις πραγματικές ανάγκες των επαγγελματιών» δήλωσε ο Farley σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες στο CNBC. 

H Σειρά F της Ford από το 1948 μέχρι και σήμερα ηγείται των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Ο ισχυρός άνδρας της Ford δήλωσε ότι δεν ανησυχεί καθόλου από τη δημιουργία του Cybertruck της Tesla, καθώς δεν το βλέπει ως ανταγωνιστή ούτε καν ως απειλή! Μάλιστα έσπευσε να χαρακτηρίσει το ηλεκτρικό pick up της Tesla ως «το Hummer του 2020» ή ακόμα καλύτερα, ως ένα μοντέλο που θα επιλέξουν οι εύποροι κάτοικοι της Silicon Valley, αποκλειστικά για τη βόλτα τους.  

tesla cybertruck

Πέρυσι, η Ford ανέφερε ότι παρέδωσε περισσότερα από 13.000 ηλεκτρικά φορτηγά F-150 κάνοντας λόγο ότι υπάρχουν στα «συρτάρια» της περί τις 200.000 κρατήσεις. Η Tesla ηγείται των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ και ευελπιστεί ότι θα πράξει το ίδιο και με το Cybertruck. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η αγορά των pickup στις ΗΠΑ είναι μια από τις πιο προσοδοφόρες στη χώρα!

Η Tesla βέβαια προς ώρας δεν έχει ακόμη προχωρήσει στην επίσημη παραγωγή του μοντέλου, με την ιστορία του λανσαρίσματος να τραβά πλέον περισσότερα από δυο χρόνια. Όπως όμως δήλωσε προσφάτως ο Elon Musk η αναμονή έφθασε στο τέλος της, με τα πρώτα μοντέλα να παραδίδονται στους κατόχους τους προς τα τέλη του έτους.  

tesla cybertruck

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αμερικανική αγορά, το Cybertruck θα εκκινεί σχεδόν $10.000 πιο «χαμηλά» από το F-150 Lightning της Ford, γεγονός που ενδέχεται να αναγκάσει τη Ford να μειώσει την τιμή πώλησης του δικού της ηλεκτρικού pickup (εκκινεί από τα $60.000).

Κανείς δε γνωρίζει βέβαια εάν το Cybertruck θα έχει τις ίδιες δυνατότητες ή θα είναι το ίδιο λειτουργικό-πρακτικό όσο η best seller σειρά «F» της Ford που κάνει θραύση στις ΗΠΑ. Σε περίπτωση πάντως που καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών τότε ένα νέο ντέρμπι βρίσκεται προ των πυλών!
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube