Citroën: Mάθημα κατανόησης των μονάδων μέτρησης των EV [video]

Citroën: Mάθημα κατανόησης των μονάδων μέτρησης των EV [video]

Τι σημαίνει kWh και πως μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος ο οποίος μια ζωή γέμιζε το αυτοκίνητό του με βενζίνη; Η Citroën μας ξαναφέρνει στα θρανία, αναλύοντας ορισμένες βασικές γνώσεις γύρω από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ασχέτως με το αν είναι κανείς υπέρμαχος ή πολέμιος της νέας εποχής της ηλεκτροκίνησης, είναι βασικό να μπορεί να αντιλαμβάνεται τις διαφοροποιήσεις που φέρνουν τα EV, σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα. Και δεν μιλάμε για τις επιμέρους λεπτομέρειες αλλά για θεμελιώδεις αλλαγές, καθώς στην πρώτη περίπτωση έχουμε ως επί το πλείστον υγρά καύσιμα, βενζίνη και πετρέλαιο, ενώ στη δεύτερη ένα μεγάλο συσσωρευτή να φορτίζει με ρεύμα. 

Σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η ενέργεια αποθηκεύεται στο καύσιμο, το οποίο υπολογίζεται σε λίτρα. Αντιθέτως, σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η ενέργεια αποθηκεύεται στις μπαταρίες και υπολογίζεται σε kWh. Αυτά και διάφορα άλλα βασικά στοιχεία έρχεται να μας εξηγήσει η Citroën, με ένα εύπεπτο και μικρό σε διάρκεια video.

Επαναφέροντας τον καθημερινό οδηγό κυριολεκτικά στα θρανία, κάνει επίσης λόγο για την ισχύ φόρτισης, η οποία εκφράζεται σε kW. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή, τόσο περιορίζεται ο απαιτούμενος χρόνος φόρτισης. Αυτό το τελευταίο γίνεται εύκολα αντιληπτό και μέσω ενός πρακτικού παραδείγματος, χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι που γεμίζει με νερό. Μάλιστα, γίνεται και αναφορά πως στο τέλος της φόρτισης, ο ρυθμός περιορίζεται, όπως ακριβώς θα κάναμε και με το ποτήρι, για να αποφευχθεί η υπερχείλιση.

Εάν ακόμα δεν έχετε ξεκαθαρίσει στο μυαλό σας τις βασικές έννοιες της ηλεκτροκίνησης, είναι σίγουρο πως το εν λόγω video θα βοηθήσει να βάλετε τα πάντα σε μία σειρά. Και όσο για τη Citroën, δεν θα περιοριστεί σε αυτό αλλά πρόκειται σύντομα να ανεβάσει και άλλα μικρά, πρακτικά videos, εξηγώντας τη χρήση των καλωδίων και άλλων στοιχείων που θα διευκολύνουν στην κατανόηση της ηλεκτρικής μετάβασης. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube