Cigarette Nighthawk AMG Black Series, ένα τέρας 2.250 ίππων!

Cigarette Nighthawk AMG Black Series, ένα τέρας 2.250 ίππων!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Mercedes-AMG συνεργάζεται με τη Cigarette σε κάποιο project. Και όπως πάντα, το τελικό αποτέλεσμα καταφέρνει να κόψει την ανάσα.

Το εν λόγω σκάφος ξεκίνησε να σχεδιάζεται για το Miami International Boat Show, το οποίο όμως δεν έγινε εφέτος. Παρόλα αυτά, οι δύο συντελεστές που κρύβονται από πίσω, δεν πτοήθηκαν. Συνέχισαν κανονικά την εξέλιξή του, με το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώνει τον κόπο τους.

Το Cigarette Nighthawk AMG Black Series είναι ένα σκάφος 41 ποδιών, εφοδιασμένο με πέντε μηχανές 4,6 λίτρων V8 Mercury Racing 450R. Το σύνολο 2.250 ίπποι, ικανοί να προσδώσουν τελική ταχύτητα 90 μιλίων στο νερό! Όσο για τον έλεγχο των μηχανών, πραγματοποιείται μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος, που μπορεί να τις χειρίζεται όλες ταυτόχρονα ή ξεχωριστά, κάθε μία από αυτές. 

Τώρα για το κόστος, θα πρέπει να υπολογίζετε πως ένα Cigarette Nighthawk series των 41 ποδιών ξεκινάει από τα 670.000 ευρώ. Αντίστοιχα από 42.οοο ευρώ κοστίζει η κάθε μία από τις πέντε μηχανές. Και φυσικά σε αυτά θα πρέπει κανείς να συνυπολογίζει το επιπλέον κόστος από τις πινελιές της Mercedes-AMG. Έξτρα ανθρακονήματα, premium υλικά, εξοπλισμός, βαφές κ.λπ.  

Εναλλακτικά, με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θα μπορούσε κανείς να αγοράσει μία Mercedes-AMG GT Black Series. Πιο μικρή σε μήκος και με 730 ίππους αλλά εξίσου εντυπωσιακή στο δρόμο, όπως ακριβώς είναι και το Cigarette στο νερό. 

5

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube