«Χτυπήστε» την Pontiac Trans Am του Burt Reynolds [video]

«Χτυπήστε» την Pontiac Trans Am του Burt Reynolds [video]

Βγαίνει στο σφυρί μαζί με άλλα αυτοκίνητα του αείμνηστου ηθοποιού.

Ο Burt Reynolds πέθανε πριν λίγες μέρες σε ηλικία 82 ετών και το ίδρυμα Burt Reynolds Institute for Film and Theatre ανακοίνωσε ότι θα βγάλει κάποια από τα αυτοκίνητά του σε δημοπρασία της Barrett Jackson που θα γίνει στο Mandalay Bay Resort του Las Vegas στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο Reynolds έπαιξε σε πολλές ταινίες, αλλά είναι πιο γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο Smokey and the Bandit (Ο Ατσίδας και το Λαγωνικό) του 1977. Στο φιλμ οδηγούσε μια Pontiac Trans Am, με το παρατσούκλι Black Bandit, αντίγραφο της οποίας αποτελεί ένα από τα αυτοκίνητα που βγαίνουν στο σφυρί.

Σύμφωνα με την Barrett Jackson, το αυτοκίνητο είχε φτιαχτεί κάτω από την επίβλεψη του ίδιου του Reynolds ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιστότερο αντίγραφο του κινηματογραφικού, αλλά και να ενσωματώνει κάποιες σύγχρονες ανέσεις.

Η ανακοίνωση της δημοπράτησης δεν δίνει πολλές πληροφορίες, πέρα από το ότι το αυτοκίνητο έχει ένα ειδικά φτιαγμένο αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων κι έναν ανακατασκευασμένο V8 6,5 λίτρων με καλούδια της Butler Performance.

Η Barrett Jackson θα δημοπρατήσει και μια δεύτερη Pontiac Trans Am, που είχε χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της ομάδας αμερικάνικου φούτμπολ, Tampa Bay Bandits, που ανήκε στον Reynolds. Παρότι το πρωτάθλημα United States Football League διαλύθηκε σύντομα, ο Reynolds κράτησε την Trans Am αυτή του 1984, που έχει έναν 5λιτρο V8 κι ένα 3άρι αυτόματο κιβώτιο. Το αυτοκίνητο έχει 105.000 km στο κοντέρ και έχει πρόσφατα αποκατασταθεί.

Ο Reynolds είχε φαίνεται πάθος με τις κινηματογραφικές ρέπλικες, καθώς θα δημοπρατηθεί και μια Pontiac Firebird του 1978, που είχε φτιαχτεί κατ’ εικόνα και ομοίωση εκείνης που οδηγούσε στην ταινία Hooper. Έχει έναν V8 6,6 λίτρων και 3άρι αυτόματο κιβώτιο.

Τέλος, στο σφυρί βγαίνει κι ένα διπλοκάμπινο φορτηγάκι Chevrolet του 1987, φτιαγμένο για να μοιάζει με το γερανό του αγώνα Indy 500 που οδηγούσε ο Reynolds στην ταινία Cannonball Run. Έχει έναν V8 8,1 λίτρων με ψεκασμό της FiTech και αυτόματο σασμάν 4 σχέσεων. Και αυτό το αυτοκίνητο έχει εκσυγχρονιστεί ώστε να έχει σύγχρονες ανέσεις – οπότε ησυχάστε, δεν θα ταλαιπωρείστε όταν το οδηγείτε.

[Πηγή: Barrett Jackson μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube