Το Chevrolet Bolt πάει μακρύτερα από το Tesla Model S… [video]

Το Chevrolet Bolt πάει μακρύτερα από το Tesla Model S… [video]

Με μία φόρτιση. Και ενώ εμείς ακόμη περιμένουμε το Ampera-e στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, το ξαδέρφι του, το Chevrolet Bolt πωλείται εδώ και καιρό.

Τη δοκιμή, την κόντρα καλύτερα της αυτονομίας, την έστησαν οι άνθρωποι του Consumers Report, η οποία τελικά κατέληξε σε έκπληξη.

Στη θεωρία, ένα Tesla Model S 75, η έκδοση με τις μικρότερες μπαταρίες, παίζει σε άλλη, μεγαλύτερη αυτή σε σχέση με το Chevrolet Bolt, το ξεδέρφι εξ Αμερικής του Opel Ampera-e. To οποίο περιμένουμε οσονούπω στην Ευρώπη. Στα χαρτιά λοιπόν, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία (EPA-Environmental Protection Agency) που πιστοποιεί κατανάλωση και εκπομπές στα αυτοκίνητα και που διεξάγει σαφώς πιο ρεαλιστικές μετρήσεις από τις ευρωπαϊκές NEDC, το Tesla Model S 75D έχει αυτονομία 416 km τη στιγμή Chevrolet πιάνει ταβάνι στα 383 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Tesla Model S

Αλλά τι γίνεται στην πραγματικότητα; Οι συνάδελφοί μας στο Consumer Reports διεξήγαγαν ένα ενδιαφέρον τεστ οικονομίας: Σταθερή ταχύτητα για μια εκατοντάδα χιλιομέτρων στη λωρίδα υψηλής ταχύτητας, οδήγηση σε πραγματικές συνθήκες και ο κλιματισμός απενεργοποιημένος και στα δύο αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο, ηλεκτρικό Opel Ampera-e

Το αποτέλεσμα; Το Chevrolet άδειασε τελείως την μπαταρία του και έμεινε στα 402 km, αλλά το Tesla Model S είχε ήδη μείνει «ξερό» 27 km νωρίτερα, στα 375 km. Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, το Tesla Model S και οι 75 kWh του παρέχουν μικρότερη αυτονομία από αυτή του Chevrolet Bolt με τις 60 kWh. Αλλά βέβαια που είναι και σημαντικά πιο ελαφρύ.

Πάντως για αβάντα του επερχόμενου Opel Ampera-e, καλό ακούγεται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube