Carole Ghosn: Πώς έγινε και πόσο κόστισε η απόδραση του συζύγου μου από την Ιαπωνία

Carole Ghosn: Πώς έγινε και πόσο κόστισε η απόδραση του συζύγου μου από την Ιαπωνία

Το ζεύγος ζει πλέον στη Βηρυτό και παραχωρεί συνέντευξη Τύπου.

Ο Carlos και ο Carole Ghosn, ζουν ευτυχισμένοι στη Βηρυτό, περπατούν στο δρόμο πιασμένοι χέρι-χέρι και φωτογραφίζονται χαλαροί στο σπίτι τους στο Λίβανο.

Η Carole έδωσε μάλιστα και μια συνέντευξη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Βηρυτού όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως  «έχω τελειώσει με την Ιαπωνία».

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Carlos Ghosn έκανε μια κινηματογραφική απόδραση από την Ιαπωνία. Λίγο μετά την εμφάνισή του στη Βηρυτό, οι ιαπωνικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τη σύζυγό του Carole, με την κατηγορία ότι είχε καταθέσει ψευδώς για την υπόθεση του Carlos Ghosn ενώπιον της ιαπωνικής δικαιοσύνης.  
«Αυτό για το οποίο με κατηγορούν είναι λίγο αστείο», δήλωσε η 54χρονη Λιβανεζο-Αμερικάνα η οποία πέρασε πολλά χρόνια ως σχεδιάστρια μόδας στη Νέα Υόρκη, όπου ζουν σήμερα τα παιδιά της.

«Όταν τελείωσε η πολύωρη κατάθεσή μου, μου είπαν πως είμαι ελεύθερη να πάω όπου θέλω. Τώρα, εννέα μήνες μετά, βγάζουν ένταλμα σύλληψης.  Αυτό είναι πράξη εκδίκησης για δεν έχει καμία σχέση με το νόμο», είπε η Carole.

Αναφερόμενη στην απόδραση του συζύγου της είπε πως το όλο σχέδιο εκπονήθηκε γρήγορα, από μια μικρή ομάδα ανθρώπων και υλοποιήθηκε με απόλυτη μυστικότητα και σε μια «λογική τιμή».
Δεν ήξερα τίποτα, συμπλήρωσε, διότι ο πρώτος κανόνας αν θέλεις να κάνει κάτι τέτοιο είναι κανένα μέλος της οικογένειάς σου να μην γνωρίζει κάτι, γιατί από την ανησυχία τους και μόνον μπορεί να προδοθούν.

Αν στην αρχή με ρωτούσατε αν θα συμφωνούσα με την απόδραση του Carlos θα έλεγα «όχι». Πίστευα ότι πρέπει να μείνει και να αποδείξει την αθωότητα του. Όμως στη συνέχεια κατάλαβα- βλέποντας και πώς συμπεριφέρονταν οι εισαγγελείς –πως δεν θα είχε μια δίκαιη δίκη.  Έτσι τώρα είμαι χαρούμενη γι΄αυτό που έκανε,

Να θυμίσουμε ότι η Carole Ghosn είχε πολλές φορές αναφερθεί στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης του συζύγου της και πως είχε ζητήσει την παρέμβαση τόσο του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όσο και των  Donald Trump και Emmanuel Macron.

Το ζεύγος Ghosn ανέφεραν ότι η ζωή τους στη Βηρυτό δήλωσε ότι η ζωή τους στη Βηρυτό κινείται μεταξύ της διαρκούς συνεργασίας με τη νομική τους ομάδα αλλά και των κοινωνικών συναναστροφών με φίλους.

Και οι δύο δήλωσαν ότι θα είναι ευτυχείς να παραμείνουν στο Λίβανο, για το υπόλοιπο της ζωής τους, αν αυτό ήταν απαραίτητο.

Όσον αφορά την επιστροφή στην Ιαπωνία, η απάντηση της Carole ήταν μονολεκτική και σαφέστατη: «Ποτέ».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube