Carlos Ghosn: Όλα είναι ένα «σχέδιο προδοσίας μου» από τη Nissan

Carlos Ghosn: Όλα είναι ένα «σχέδιο προδοσίας μου» από τη Nissan

Η πρώτη του συνέντευξη μετά τη σύλληψή του στην εφημερίδα Nikkei.

Αυτό που ήθελαν να αποτρέψουν τα στελέχη της Nissan ήταν μια βαθύτερη συνεργασία με τη Renault, όπως την είχα σχεδιάσει και αυτός είναι ο λόγος της φυλάκισής μου, είπε ο Carlos Ghosn, μιλώντας για μια «εκστρατεία προδοσίας».
Όλα αυτά σε μια συνέντευξη, την πρώτη που παραχώρησε από την ημέρα της σύλληψης και της φυλάκισής του, στην εφημερίδα Nikkei.

«Κάποιοι έχουν διαστρεβλώσει σκοπίμως την πραγματικότητα για να με ξεφορτωθούν», είπε ο Ghosn. Υπήρχε ένα σχέδιο ενσωμάτωσης της Nissan με τη Renault και τη Mitsubishi Motors. Ένα σχέδιο που  προέβλεπε ότι οι τρεις εταιρείες θα λειτουργούσαν μεν αυτόνομα, αλλά θα ήταν κάτω από την ομπρέλα μιας «εταιρείας χαρτοφυλακίου».

Σύμφωνα με τον Ghosn που μίλησε μόλις για 20 λεπτά στην εφημερίδα, για το σχέδιο αυτό είχαν αντιρρήσεις κορυφαία στελέχη της Nissan, διότι από καιρό θεωρούσαν πως ο ρόλος της Renault στη Συμμαχία ήταν υπερτιμημένος. Μάλιστα – όπως είπε – το σχέδιο αυτό είχε ήδη συζητηθεί από τον Σεπτέμβριο με τον CEO της Nissan, τον Hiroto Saikawa.

Ο τελευταίος σχολιάζοντας τις θέσεις του Ghosn, απέκρουσε κατηγορηματικά τα περί «σχεδίου κράτησης» του Ghosn εξαιτίας των όσων ετοίμαζε για το μέλλον της Συμμαχίας.
Να θυμίζουμε πως η Renault κατέχει περίπου το 43 τοις εκατό της Nissan με δικαίωμα ψήφου, ενώ η Nissan έχει 15 τοις εκατό χωρίς δικαίωμα ψήφου στη Renault.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube