Carlos Ghosn: Η Ιαπωνία ψάχνει τρόπο να τον φέρει πίσω από τον Λίβανο

Carlos Ghosn: Η Ιαπωνία ψάχνει τρόπο να τον φέρει πίσω από τον Λίβανο

Και ένταλμα σύλληψης κατά της συζύγου του, της Carole Ghosn.

Οι Ιάπωνες κάνουν φύλλο και φτερό το νομικό καθεστώς του Λιβάνου έτσι ώστε να μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο για να επιστρέψει στο Τόκιο και να δικαστεί ο Carlos Ghosn.
O τελευταίος, μετά την κινηματογραφική του απόδραση, βρίσκεται στο Λίβανο, χώρα από την οποία με βάση τους ισχύοντες νόμους δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ιαπωνία.
Αξιωματούχος της Ιαπωνίας δήλωσε ότι «εξετάζουμε λεπτομερώς τους νόμους του Λιβάνου και ... θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να πετύχουμε την επιστροφή του», ενώ είναι πολύ πιθανό να του απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες για παράβαση των νόμων περί μετανάστευσης και απόδραση.
Διώξεις αναμένεται να ασκηθούν και σε όσους, είτε με συνέργεια, είτε μέσω παραλήψεων βοήθησαν στην απόδραση του πρώην ισχυρού άνδρα της Nissan.

Την ίδια στιγμή, οι ιαπωνικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης  για τη σύζυγο του Ghosn, την Carole, η οποία και αυτή βρίσκεται στον Λίβανο. Η κατηγορία είναι ότι έδωσε ψευδείς καταθέσεις για την υπόθεση του συζύγου της, ενώπιον του δικαστηρίου τον περασμένο Απρίλιο.

Η Carole εμπλέκεται επίσης σε μια από τις κατηγορίες που έχει απαγγελθεί στον σύζυγό της, σύμφωνα με την οποία ο Ghosn μετέφερε από τα ταμεία της Nissan $ 5 εκατ. σε εταιρείες των οποίων επικεφαλής ήταν η σύζυγός του.
Η ίδια για τη συγκεκριμένη κατηγορία είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του συζύγου της.

Με τον Ghosn να έχει αναγγείλει συνέντευξη Τύπου για τις 8 Ιανουαρίου, όλοι αναμένουν τα όσα θα πει, καθώς η θέση του είναι πως όλα είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας ανωτάτων στελεχών της Nissan, στην οποία εμπλέκεται και η ίδια η ιαπωνική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube