Carlos Ghosn: Από φυγάς, τώρα καθηγητής σε πανεπιστήμιο του Λιβάνου

Carlos Ghosn: Από φυγάς, τώρα καθηγητής σε πανεπιστήμιο του Λιβάνου

Θα αναλάβει να μυήσει στελέχη στην τέχνη του διοικείν!

Ο πολυσυζητημένος Carlos Ghosn, εννέα σχεδόν μήνες μετά την κινηματογραφική του απόδραση από την Ιαπωνία στον Λίβανο, φαίνεται ότι αναλαμβάνει πάλι δράση. 

Αυτή τη φορά, σε συνεργασία με ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο του Λιβάνου, εκεί όπου ζει πλέον, θα αναλάβει να διδάξει ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων στην τέχνη του διοικείν. 

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πανεπιστημιακό πρόγραμμα Διοίκησης και Επιχειρήσεων, που όπως λέει και ο ίδιος θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση που δημιουργήθηκε εξαιτίας της κακής διακυβέρνησης της κακοδιαχείρισης και διαφθοράς.

Τώρα πώς ένας άνθρωπος που κατηγορείται για ανάλογα αδικήματα θα μπορέσει να κάνει όλα αυτά είναι ένα άλλο θέμα... 
Ο ίδιος πάντως εξακολουθεί σε κάθε ευκαιρία να δηλώνει αθώος, να επιμένει πως όλα ήταν στημένα και πως η ιαπωνική δικαιοσύνη ήταν προκατειλημμένη εναντίον του. 

Το πρόγραμμα θα «τρέξει» στο Universite Saint-Esprit de Kaslik (USEK), ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στα βόρεια της λιβανέζικης πρωτεύουσας. Ο ίδιος ο Ghosn δηλώνει πώς «θα αφιερώσω χρόνο και προσπάθειες στο να στηρίξω τον Λίβανο στη δύσκολη αυτή περίοδο, που έγινε ακόμη δυσκολότερη μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο. Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία θέσεων εργασίας κι θα βοηθήσει στην γενικότερη ανοικοδόμηση της χώρας». 

Τα μαθήματα που θα γίνουν υπό την υψηλή εποπτεία του Ghosn, θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο και σε αυτά θα ενταχθούν υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων από τον Λίβανο και τη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube