Bugatti Centodieci: Ωδή στη θρυλική EB110 Supersport [video]

Bugatti Centodieci: Ωδή στη θρυλική EB110 Supersport [video]

Προτού παραδοθεί στον τελευταίο πελάτη της, η Bugatti φέρνει κοντά μία Centodieci με το μοντέλο που αποτέλεσε την έμπνευση για αυτήν, τη θρυλική EB110 Supersport.

Καιρό είχαμε να θυμηθούμε τη Bugatti Centodieci. Το ξεχωριστό αυτό μοντέλο της υπερπολυτελούς φίρμας παρουσιάστηκε επίσημα το 2019, με αφορμή την επέτειο 110 ετών από την ίδρυσή της. Κατασκευαστικά βασιζόταν στη Chiron, η εξωτερική της όμως σχεδίαση ήταν τέτοια ώστε να αποτίνει φόρο τιμής στην εντυπωσιακή EB110 Supersport της δεκαετίας του 1990.

Σήμερα, με αφορμή τις παραδόσεις του αυτοκινήτου στους μόλις 10 τυχερούς πελάτες της (όλα τα μοντέλα είχαν προπωληθεί εξαρχής, με τιμή €8 εκατ. έκαστο) η Bugatti αποφάσισε να ανεβάσει ένα ακόμα video, όπου το παλιό σμίγει με το καινούριο. Μία Centodieci συναντά τον προκάτοχό της και ο κινηματογραφικός φακός απεικονίζει τη σχεδιαστική εξέλιξη και τις ομοιότητες μεταξύ δύο πρωτοποριακών για την εποχή τους αυτοκινήτων.

Η νέα Centodieci, όπως προείπαμε, βασίζεται στη Chiron, ενώ καταφέρνει να είναι 20 kg ελαφρύτερη από αυτή. Για την κίνησή της φροντίζει ο γνωστός W16 κινητήρας των 8,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 1.600 PS στις 7.000 rpm. Μιλάμε για μία θηριώδη ισχύ που καμία σχέση δεν έχει με την απόδοση της EB110. Τότε, το μακρινό 1991, η Bugatti χρησιμοποιούσε ένα V12 μοτέρ 3,5 λίτρων (πάλι με τέσσερα τούρμπο) το οποίο στην έκδοση GT πρόσφερε 560 PS και στην καλή, Supersport, 612 PS. Πρακτικά λοιπόν τα δύο μοντέλα τα χωρίζουν 30 χρόνια εξέλιξης και 1.000 PS ισχύος!

Παρόλα αυτά, παραμένουν αμφότερα χάρμα οφθαλμών. Και αυτό ακριβώς είναι που απολαμβάνει κανείς στο συγκεκριμένο video. Με την κατάλληλη ηχητική υπόκρουση και στο κατάλληλο περιβάλλον. Τώρα αν μπορούσαμε να βάλουμε στο χέρι κάποιο εκ των δύο, είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξουμε με τι θα φεύγαμε από το σκηνικό των γυρισμάτων…
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube