Bugatti: Ανάκληση για τις Chiron και Divo

Bugatti: Ανάκληση για τις Chiron και Divo

Συνολικά 77 Bugatti θα πρέπει να επισκεφθούν τις επίσημες αντιπροσωπείες για αναβάθμιση λογισμικού και σε ορισμένες περιπτώσεις για αντικατάσταση ορισμένων εξαρτημάτων.

Η αμερικανική ΝΗΤΣΑ (National Highway Traffic Safety Administration) ανακοίνωσε δύο ανακλήσεις που αφορούν τις Bugatti Chiron, Chiron Sport και Divo, με 77 αυτοκίνητα να επηρεάζονται συνολικά.

Η πρώτη ανάκληση αφορά 73 Bugatti που παρήχθησαν μεταξύ 2017 και 2020 και ίσως παρουσιάσουν πρόβλημα με το ESP. Πιο συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας είναι πιθανό να μην επιστρέψει στη λειτουργία Normal με το σβήσιμο και την εκκίνηση του αυτοκινήτου, θέτοντας σε κίνδυνο τον ανυποψίαστο οδηγό σε περίπτωση που έχει ξεχάσει ενεργοποιημένο το Handling Mode που έχει και την πιο ακραία ρύθμιση. Ευτυχώς η λύση του προβλήματος είναι πολύ απλή και περιλαμβάνει μια αναβάθμιση λογισμικού.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά 4 Bugatti που παρήχθησαν μέσα στο 2020 και είναι πιθανό να έχουν ελαττωματικό άξονα μετάδοσης που κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορεί να σπάσει. Φυσικά η εταιρεία θα αντικαταστήσει δωρεάν τα εξαρτήματα στα μοντέλα που έχουν επηρεαστεί.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο καθώς το 2017 είχαμε ανάκληση της Chiron για ενδεχόμενες ελαττωματικές συγκολλήσεις στον μηχανισμό των καθισμάτων, ενώ το 2018 για θέματα με τους πλευρικούς αερόσακους.

[Πηγή Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube