node/37237

Το Bristol «ανάβει κόκκινο» στα ντίζελ

To Bristol είναι η πρώτη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που θα απαγορεύσει τα ντίζελ αυτοκίνητα από το κέντρο της σε μια προσπάθεια να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευση κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης ντίζελ στην  κεντρική ζώνη της πόλης κατά τη διάρκεια της ημέρας (07:00 έως 15:00), ενώ τα εμπορικά οχήματα θα πληρώνουν για να εισέλθουν στην περιοχή.

Η πόλη από καιρό υποφέρει από κακή ποιότητα του αέρα, ιδιαίτερα από υψηλά επίπεδα διοξειδίου του αζώτου (NO2).

Από την απαγόρευση θα εξαιρούνται τα ταξί και τα οχήματα που εξυπηρετούν ειδικές ανάγκες.

Παράλληλα θα θεσπιστεί και μια δεύτερη ζώνη «καθαρού αέρα» που θα περικλείει το κέντρο της πόλης σε μια πιο μεγάλη ακτίνα.
Σε αυτή τη ζώνη η είσοδος σε ταξί και φορτηγά θα χρεώνεται με £9 την ημέρα για τα πρώτα και £100 την ημέρα για τις εταιρείες που διαχειρίζονται φορτηγά.  

Η απαγόρευση θα ισχύσει από το 2021 και αφού προηγουμένως τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης.

Οι ζώνες χαμηλών εκπομπών έχουν ήδη συζητηθεί σε πολλές άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το Birmingham, το Λονδίνο και το Leicester.

Πολλά από αυτά τα συστήματα περιλαμβάνουν την απαγόρευση των παλαιότερων, πιο ρυπογόνων οχημάτων ντίζελ από ορισμένες περιοχές ή τα οχήματα να εισέρχονται πληρώνοντας ένα τέλος.

Παρόμοια συστήματα υπάρχουν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Στο Όσλο μια πλήρης απαγόρευση ντίζελ μπορεί να εφαρμοστεί στις πιο επιβαρυμένες ημέρες.

Ενώ ορισμένοι ντόπιοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ιδέα, άλλοι λένε ότι τα σχέδια είναι πολύ περίπλοκα και φοβούνται ότι θα μεταφέρουν απλώς τη ρύπανση μακριά από το κέντρο της πόλης.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για το γεγονός ότι το πρόγραμμα θα πλήξει τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Ο Alan Peters από την εταιρεία Abus που διαχειρίζεται τα λεωφορεία της πόλης,  δήλωσε ότι είναι λάθος η «τιμωρία» των λεωφορείων.

«Θα πρέπει να ενθαρρύνουν τη χρήση λεωφορείων παρά να αυξάνουν το κόστος», είπε τονίζοντας πως θα χρειαστούν £ 1,25 εκατ.  για να αντικαταστήσει τα οχήματά της η εταιρεία, αυτά τουλάχιστον που μπαίνουν στο κέντρο της πόλης.

node/39454
 Elon Musk

Elon Musk: Ανάμεσα στους δέκα πιο πλούσιους στον κόσμο

Στην έβδομη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο βρίσκεται το αφεντικό της Tesla, σε ένα Top 10 που καταλαμβάνεται κυρίως από Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους από τους τομείς της τεχνολογίας.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Elon Musk: Ανάμεσα στους δέκα πιο πλούσιους στον κόσμο

Πιστοποιημένος από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο Elon Musk με περιουσία 70,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (€62,4 δισ.), είδε το «πορτοφόλι» του να φουσκώνει η περίπου $43 δισεκατομμύρια (€38 δισ.) σε έναν χρόνο. Παρόλα αυτά βρίσκεται μακριά από τους δύο πρώτους: Jeff Bezos και Bill Gates, το αφεντικό της Amazon και ιδρυτής της Microsoft αντίστοιχα, εμφανίζουν περιουσιακά στοιχεία $189 (€167,3) δισ. ο πρώτος και $116 (€102,7) δισ. ο δεύτερος.

Ο Musk στην κούρσα του προς την κορυφή πλησιάζει τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg. Η περιουσία του τελευταίου, αξίας $93 (€82) δισ. αυξήθηκε «μόνο» κατά 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 12,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα έτος.

Αν οι δύο άντρες διατηρήσουν παρόμοια τάση για τον Ιούλιο του 2021, ο Elon Musk θα του πάρει τη θέση στο Top 3 των πλουσιοτέρων ανδρών στον κόσμο.

Ωστόσο, αυτό το σενάριο είναι απίθανο. Ο καλιφορνέζος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει επωφεληθεί τους τελευταίους μήνες από μια θεαματική αύξηση (+270%) στις μετοχές της Tesla, εκ των οποίων λέγεται ότι έχει στην κατοχή του περίπου το 20%. Μια μετοχή-λάστιχο, που αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος της περιουσίας του.

Ο 49χρονος Elon Musk θα μπορούσε επίσης να πιστωθεί με έναν ακόμη τίτλο: Αυτόν του υψηλότερα αμειβόμενου στελέχους επιχειρήσεων στον κόσμο. Με την αμοιβή του να είναι προσαρμοσμένη στις χρηματοοικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, θα μπορούσε να φτάσει σε έσοδα από την εργασία του τα 600 εκατομμύρια δολάρια ή 531 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2020!

node/39453

Acura NSX μετατράπηκε σε γλάστρα; [video]

Ένα ασυνήθιστο έκθεμα σε αντιπροσωπεία της Acura στις ΗΠΑ προκάλεσε το ενδιαφέρον μας.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Acura NSX μετατράπηκε σε γλάστρα; [video]

Το Honda/Acura NSX δεύτερης γενιάς που κυκλοφόρησε το 2016, μπορεί να μην φημίζεται για τις πωλήσεις του, όμως είναι ένα μοντέλο με εντυπωσιακές επιδόσεις και τεχνολογία. Το θέαμα λοιπόν μιας γλάστρας με σχήμα NSX στην είσοδο της αντιπροσωπείας κέντρισε το ενδιαφέρον μας, καθώς από περιέργεια και μόνο θελήσαμε να δούμε πώς κατέληξε εκεί!

Μετά από μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, είδαμε πως το περίεργο έκθεμα βρίσκεται στην αντιπροσωπεία John Eagle Acura στο Τέξας από το φθινόπωρο του 2018, και προς ανακούφιση όλων δεν πρόκειται για πραγματικό NSX.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Honda NSX του 1990

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, πρόκειται για μια κούφια μεταλλική κατασκευή βασισμένη σε σωληνωτό πλαίσιο, που έχει παρόμοιες διαστάσεις και σχήμα με το ιαπωνικό υπεραυτοκίνητο. Μάλιστα οι δημιουργοί της τοποθέτησαν εμπρός προφυλακτήρα (σε ασορτί πράσινο χρώμα), φώτα και τροχούς από το NSX τα οποία σε συνδυασμό με το καλυμμένο από γρασίδι αμάξωμα ξεγελάνε ακόμα και τον πιο δύσπιστο! Φυσικά κάτω από το γρασίδι απουσιάζουν τα πανάκριβα μηχανικά μέρη του υβριδικού NSX των 580 PS και 650 Νm από ένα twin-turbo V6 3,5 λίτρων και τρία ηλεκτρομοτέρ.

Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία μάλιστα έχει φτιάξει και άλλο ένα παρόμοιο έργο, αυτή τη φορά βασισμένο σε SUV της Acura. Οφείλουμε να παραδεχτούμε τους τεχνίτες της AE ACCESS για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν και την John Eagle Acura για αυτό το έξυπνο διαφημιστικό τρικ που μπορεί να κόστισε αλλά σίγουρα έφερε αρκετό κόσμο στις πόρτες της.