Brexit: Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας καθησυχάζει τις ανησυχίες της Toyota

Brexit: Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας καθησυχάζει τις ανησυχίες της Toyota

Φόβοι πως αν οι Ιάπωνες κλείσουν τα εργοστάσιά τους η βρετανική οικονομία θα βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Jeremy Hunt επιδιώκει να καθησυχάσει την Toyota διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αγωνίζεται να πετύχει μια καλή συμφωνία με την ΕΕ και έτσι να αποφύγει το άτακτο Brexit.
Ο Hunt επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Toyota τη Δευτέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Shinzo Abe.

«Αναγνωρίζουμε ότι η Ιαπωνία έχει πολλές επενδύσεις που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θέλουμε να συνεχιστεί η στενή συνεργασία», δήλωσε ο Hunt, εξερχόμενος της κατοικίας του Ιάπωνα πρωθυπουργού στο Τόκιο

Η Toyota κατασκευάζει τα Corolla και Avensis στο Burnaston της Αγγλίας, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και σχέδια για την κατασκευή ενός νέου αυτοκινήτου για τη Suzuki στο Burnaston.

Η Ιαπωνία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές της Βρετανίας, κατασκευάζοντας αυτοκίνητα και άλλα προϊόντα σε μια χώρα που λειτούργησε ως πύλη στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά.

Η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ δημιούργησε ανησυχίες στο Λονδίνο ότι οι ιαπωνικές εταιρείες θα μετατοπίσουν τις δραστηριότητές τους σε άλλα μέρη, εάν δεν επιτευχθεί μια συμφωνία συμφέρουσα σε ό,τι έχει να κάνει με τους τελωνειακούς κανόνες ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ.
Η Honda δήλωσε ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο κοντά στο Swindon μέχρι το 2021, ενώ η Nissan ακύρωσε τα σχέδια να κατασκευάσει του X-Trail στο εργοστάσιο της στο Sunderland της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube