Το Brexit ανησυχεί την αυτοκινητοβιομηχανία

Το Brexit ανησυχεί την αυτοκινητοβιομηχανία

Το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου πλησιάζει και υπάρχουν εταιρείες που προειδοποιούν για δυσμενείς συνέπειες στη βιομηχανία και τις θέσεις εργασίας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Βρετανίας προειδοποιεί ότι το Brexit είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πλήξει το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας.

Και όταν αυτή η δήλωση έρχεται από τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης, προφανώς αποκτά τεράστια βαρύτητα συνολικά.

Η Ford, η οποία διάγει μια πολύ καλή περίοδο στην ευρωπαϊκή αγορά, έκανε σαφή αναφορά στο θέμα μέσω του CEO της Ευρώπης, Jim Farley: «Η εταιρεία θέλει να συνεχίσει να επενδύει στη Βρετανία και να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας, κάτι που προϋποθέτει οικονομική σταθερότητα». Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που θα δημιουργήσει η αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό αφορά σε 14.000 εργαζομένους, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη επιστολή που τους γνωστοποιεί πως είναι προς το συμφέρον τους η χώρα να παραμείνει εντός της Ένωσης.

Το ίδιο είχε υποστηρίξει και η Toyota τον περασμένο Φεβρουάριο, λέγοντας συγκεκριμένα ότι θα ήταν προτιμότερο για τη μακροπρόθεσμη λειτουργία της εταιρείας η παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχει πάντως ενδιαφέρον το γεγονός ότι το σήμα της Toyota μαζί με άλλων πέντε μεγάλων κατασκευαστών (μεταξύ των οποίων η Nissan και η Opel) βρέθηκε σε ένα φυλλάδιο ενός κινήματος που υποστηρίζει το Brexit. Συγκεκριμένα αναφέρει πως «Οι μεγάλοι εργοδότες έχουν πει ότι θα μείνουν στη Βρετανία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

Προφανώς ο Ιαπωνικός κολοσσός -που κατέχει μερίδιο 10% στα επιβατικά της Βρετανίας- θέλει να επισημάνει ότι η επίσημη θέση του δεν έχει καμία σχέση με αυτή την άποψη, γι’ αυτό και σκέφτεται να κινηθεί νομικά προς το εν λόγω κίνημα.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube