Βρετανία : Σήμα κινδύνου από τις αυτοκινητοβιομηχανίες ενόψει άτακτου Brexit

Βρετανία : Σήμα κινδύνου από τις αυτοκινητοβιομηχανίες ενόψει άτακτου Brexit

Επιστολή στον Boris Johnson – Μπορεί να καταστραφούμε από τη μια στιγμή στην άλλη, τονίζουν.

Ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αυτό που έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε «άτακτο» είναι η απόλυτη υπαρξιακή απειλή για τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτό επισημαίνει ο σύνδεσμος κατασκευαστών και εμπόρων αυτοκινήτων της χώρας στο νέο πρωθυπουργό Boris Johnson.
Ο αμφιλεγόμενος Boris Johnson ανέλαβε καθήκοντα στην Downing Street την περασμένη μόλις εβδομάδα και ετοιμάζεται πυρετωδώς να υλοποιήσει το Brexit ασχέτως αν υπάρξει ή όχι συμφωνία.
Ο Mike Hawes,  διευθύνων σύμβουλος του συνδέσμου απηύθυνε επιστολή την περασμένη Παρασκευή στον νέο πρωθυπουργό, στην οποία του εξέθετε όλους του κινδύνους με τους οποίους θα βρεθεί αντιμέτωπος ο κλάδος αν υλοποιηθεί ένα άτακτο Brexit.

«Είμαστε πολύ εξαρτημένοι από την Ευρώπη και μια έξοδος χωρίς συμφωνία θα οδηγήσει σε τεράστιο κόστος και αναθεώρηση των δασμών που θα απειλούσαν την παραγωγή, καθώς θα υπονόμευε περαιτέρω την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε ο Hawes στην επιστολή. Αυτό θα αποτελούσε την μέγιστη υπαρξιακή απειλή για την βιομηχανία μας, επισημαίνει στην επιστολή.

Αρκετές μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων προειδοποίησαν για το χτύπημα που θα αντιμετώπιζαν στις επιχειρήσεις τους με νέους δασμούς και γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την παραγωγή «just-in-time», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Ήδη πολλές από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία έχουν αναθεωρήσει τα σχέδιά τους, άλλες ανακοινώνοντας περικοπές και απολύσεις προσωπικού και άλλες σταμάτημα της παραγωγής νέων μοντέλων.

Την ίδια στιγμή οι Brexiteers υποστήριξαν εδώ και καιρό ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η Γερμανία, η οποία εξάγει εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα στη Βρετανία κάθε χρόνο, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσει αυτήν την εμπορική της δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube