Βρετανία: Πρόστιμο σε 15χρονο που έτρεχε με το... πατίνι του

Βρετανία: Πρόστιμο σε 15χρονο που έτρεχε με το... πατίνι του

O νεαρός τιμωρήθηκε και με έξι πόντους ποινής που θα μετρήσουν στην άδεια οδήγησής του όταν με το καλό την βγάλει!

Μπορεί να ακούγεται περίεργο έως και εξωπραγματικό αλλά συνέβη και μάλιστα έχει και νομική υπόσταση. Ένας 15χρονος Βρετανός συνελήφθη από την αστυνομία να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα με το... ηλεκτρικό του πατίνι.

Στο νεαρό επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο αλλά και έξι βαθμοί ποινής, οι οποίοι θα «μαυρίσουν» την άδεια οδήγησής του, όταν έρθει η ώρα να την αποκτήσει, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ στα βρετανικά Μέσα.

Η Αστυνομία μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση που προειδοποιεί τους γονείς ότι θα είναι αυστηρή με τους... παραβάτες πιτσιρικάδες. Και αυτό διότι ο νόμος στη Βρετανία είναι σαφής και προβλέπει ότι τα ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία μπορούν να φτάσουν ταχύτητες έως και 40 μίλια/ώρα, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δρόμους ή πεζοδρόμια και μπορούν να κινούνται μόνο σε εγκεκριμένες ή ιδιωτικές εκτάσεις.

Η Αστυνομία επισημαίνει επίσης ότι αυτά τα πατίνια δεν είναι παιχνίδια, είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και πολλοί γονείς δεν το γνωρίζουν αυτό. Σύμφωνα με τον νόμο περί οδικής κυκλοφορίας μπορούμε, λέει η Αστυνομία, να δώσουμε κλήση στον χρήστη τους αν δεν έχει ασφάλιση, άδεια, πινακίδα, κράνος και βέβαια αν κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube