Βρετανία: Η αστυνομία του Gloucestershire περιπολεί με 75 ηλεκτρικά της Nissan

Βρετανία: Η αστυνομία του Gloucestershire περιπολεί με 75 ηλεκτρικά της Nissan

Τα 75 ηλεκτρικά οχήματα της Nissan αποτελούν το 21% του στόλου μηδενικών εκπομπών της αστυνομίας του Gloucestershire, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά περισσότερο από 190 τόνους, ετησίως.

Ο στόλος της αστυνομίας περιλαμβάνει συνολικά 66  Nissan LEAF, εκ των οποίων τα 11 θα φέρουν σχετική σήμανση (περιπολικά) και εννέα e-NV200. Το Σώμα έχει εκτιμήσει ότι η εξοικονόμηση καυσίμων και συντήρησης θα ισοδυναμεί με € 159.000, ετησίως.

Η αστυνομία του Gloucestershire έχει εμπειρία στα ηλεκτρικά οχήματα με έναν μικρότερο στόλο Nissan LEAF, αρχής γενομένης από το πρώτης γενιάς μοντέλο  το 2016, καθώς και με της δεύτερης γενιάς,   το 2018. Η χρήση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων  αποτελεί μέρος ενός πενταετούς σχεδίου που εκπονήθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομίας του  Gloucestershire, Martin Surl, στην προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η αστυνομία της περιοχής λειτουργεί με τρόπο όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνο και βιώσιμο.

Ο κ. Surl δήλωσε: "Η αγορά αυτών των νέων οχημάτων αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την αστυνομία, στην προσπάθεια  για τη μείωση του άνθρακα και της ρύπανσης και εκπληρώνει μέρος της δέσμευσής μου για μια «Πράσινη και Ευχάριστη Επαρχία»  που περιγράφηκε στον σχεδιασμό μου περί αστυνόμευσης και  εγκληματικότητας. Είναι μια διαδρομή που ακολουθούμε εδώ και πέντε χρόνια και αποτελεί μέρος μιας μακροπρόθεσμης δέσμευσης από το γραφείο μου,  για να διασφαλίσουμε ότι το περιβάλλον μας λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, σε κάθε ευκαιρία.
"Ο νέος στόλος θα εξοικονομήσει μια σημαντική ποσότητα CO₂ και χρημάτων, δίνοντας στο Gloucestershire το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο σύνολο του στόλου του,  από οποιαδήποτε άλλη αστυνομική δύναμη. Ελπίζω ότι η αστυνομία θα μπορέσει να βασιστεί σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα και να επεκτείνει τον ηλεκτρικό της στόλο, στο 40%, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.”

Η αστυνομία του  Gloucestershire  χρησιμοποιεί φορτιστές  7kW στις εγκαταστάσεις της, προκειμένου  να φορτίσει  τα οχήματα,  κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Nissan LEAF e + είναι σε θέση να ταξιδέψει έως και 385 χιλιόμετρα  με μία φόρτιση, ενώ το e-NV200 μπορεί να φτάσει τα 300 χιλιόμετρα.

[Πηγή:Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube