Βουλγάρικο ηλεκτρικό hypercar 5.221 ίππων

Βουλγάρικο ηλεκτρικό hypercar 5.221 ίππων

Η Alieno από τη Βουλγαρία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για ένα ηλεκτρικό hypecar με εξωπραγματική εμφάνιση και σχεδιασμό.

Γενικά, όλα είναι εξωπραγματικά. Ξεκινώντας από τη Βουλγαρία. Τώρα θα πείτε, γιατί όταν η Rimac από την Κροατία ανακοίνωνε τα δικά της σχέδια, είχε παράδοση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Κι όμως τα κατάφερε να παρουσιάσει δύο ηλεκτρικά hypercars και να αναπτύξει τεχνολογία που έκανε την Porsche να μπει συνέταιρος.

Η Alieno είναι άλλη μια από αυτές τις εταιρείες που έρχονται από το πουθενά και ανακοινώνουν μεγαλόπνοα σχέδια. Έχει γίνει κάπως της μόδας τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζονται concepts ηλεκτρικών hypercars με χιλιάδες άλογα να απλώνονται έτσι εύκολα σαν στραγάλια. H εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 και το όνομά της σημαίνει εξωγήινος. Στα ιταλικά, όχι στα βουλγάρικα. Στόχος του concpept που παρουσίασαν σε σκίτσο, είναι το Devel Sixteen.

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα σχέδιά της περιλαμβάνουν τέσσερις εκδόσεις: Η πρώτη θα έχει 2.610 άλογα και 452 kgm ροπή, η δεύτερη 3.482 άλογα και 603 kgm ροπή, η τρίτη 4.351 άλογα και 754 kgm ροπή με την κορυφαία να αγγίζει τα 5.221 άλογα και τη ροπή να φτάνει στα 897 kgm. Προφανώς τα νούμερα αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, ειδικά κάποιον που να μπορεί να κινείται στο δρόμο. Η Alieno εξελίσσει λέει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, αποτελούμενο από… έξι ηλεκτροκινητήρες για κάθε τροχό. Ναι, 24 συνολικά.

Ε, τώρα για επιδόσεις, τι να πούμε. Η κορυφαία έκδοση θα πιάνει τελική 488 km/h. Θεωρητικά θα μπορούσε πολύ περισσότερα, αλλά ο περιορισμός φαίνεται να μπαίνει από τα λάστιχα. Δεν πρέπει να υπάρχουν λάστιχα δρόμου που να έχουν έγκριση τύπου για υψηλότερη τελική. Οι μπαταρίες, με χωρητικότητα από 60 ως 180 kWh θα δίνουν αυτονομία ως 1.020 km. Η Alieno χαρακτηρίζει την ανάρτηση που σχεδιάζει «ρομποτική», σε συνδυασμό με κλασικά διπλά ψαλίδια, οριζόντια αμορτισέρ και ράβδους ώσης και ρυθμιζόμενες ενεργές αντιστρεπτικές.

Οι τιμές θα ξεκινούν από €750.000 ως €1.500.000. Για να δούμε…

Πηγή Carscoops

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube