Βουλγαρία, Σερβία και Τουρκία «υποψήφιες» για το νέο εργοστάσιο της VW

Βουλγαρία, Σερβία και Τουρκία «υποψήφιες» για το νέο εργοστάσιο της VW

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της παραγωγής λόγω των αναγκών που προκύπτουν από την ηλεκτροκίνηση.

Ο όμιλος Volkswagen έχει ξεκινήσει συζητήσει για να φτιάξει ένα νέο εργοστάσιο στην Ευρώπη. Οι συζητήσεις ανακοινώθηκαν επίσημα από την ίδια την αυτοκινητοβιομηχανία και όπως αναφέρει τυγχάνουν της έγκρισης των επιτροπών εποπτείας και διαχείρισης.

Η VW αναζητά την καλύτερη δυνατή τοποθεσία για την επένδυσή της, η οποία είναι απαραίτητη λόγω της συνολικής αναδιάρθρωσης της γραμμής παραγωγής του γκρουπ, στο πλαίσιο της οποίας κάποια εργοστάσια μετασχηματίστηκαν σε μονάδες παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι περιοχές στις οποίες προσανατολίζεται η εταιρεία για να χτίσει το καινούργιο της εργοστάσιο βρίσκονται στην ανατολική Ευρώπη, με χώρες όπως η Βουλγαρία, η Σερβία και η Τουρκία να έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και να βρίσκονται σε συνομιλίες για να προσελκύσουν την επένδυση αυτή και να επωφεληθούν οι τοπικές και όχι μόνον οικονομίες.

Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να φιλοξενήσει τη γραμμή παραγωγής των Skoda Karoq και SEAT Ateca, με δεδομένο ότι και τα εργοστάσια της Τσεχίας αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να καλύψουν επαρκώς την αυξημένη ζήτηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube