Bonus €7.300 σε κάθε εργαζόμενο της η Mercedes-Benz

Bonus €7.300 σε κάθε εργαζόμενο της η Mercedes-Benz

Για μία ακόμη χρονιά, οι εργαζόμενοι της Mercedes-Benz, θα λάβουν ένα έξτρα χρηματικό bonus από τα κέρδη που σημείωσε η εταιρεία.

Από το 1997, η Mercedes-Benz, μοιράζεται ένα μέρος των κερδών της με τους εργαζόμενους της. Την προηγούμενη χρονιά, περίπου 100.000 εργαζόμενοι κέρδισαν επιπλέον €6.000 ως «ένδειξη σεβασμού» για την προσφορά τους στην εταιρεία που οδήγησε σε μία ακόμα κερδοφόρα χρονιά.

Φέτος όμως, η Mercedes-Benz (για τη χρονιά που έκλεισε, το 2022) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ένα έξτρα μπόνους της τάξεως των €7.300.

Το μπόνους θα καταβληθεί στους 93.000 εργαζόμενους με την μισθοδοσία του Απριλίου. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσό είναι το υψηλότερο που έχει δοθεί από το 1997 έως και σήμερα.

mercedes-benz

Τα γενναιόδωρα μπόνους έρχονται σε μια εποχή που η Mercedes-Benz έχει δαπανήσει ή θα δαπανήσει προσεχώς το πακέτο των 47 δισ. δολαρίων για το ηλεκτρικό της όραμα. Η γερμανική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι μέχρι το 2030 η γκάμα της θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, ενώ έχει κάνει επίσης γνωστό ότι θα κατασκευάσει περισσότερα από οκτώ νέα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών. 

Η Mercedes-Benz προτίθεται να μειώσει τους προϋπολογισμούς της για την ανάπτυξη ή εξέλιξη θερμικών κινητήρων κατά 80% έως το 2026, κάτι που ενδεχομένως όμως να οδηγήσει και σε απώλειες θέσεων εργασίας. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube