BMW: Ζητούνται συνεργάτες για τη βιώσιμη κινητικότητα

BMW: Ζητούνται συνεργάτες για τη βιώσιμη κινητικότητα

Η κοινοπραξία με την Daimler δεν φαίνεται να αποδίδει τα αναμενόμενα. 

Η BMW επιθυμεί να βρει και άλλους συνεργάτες για την επιχείρηση της βιώσιμης κινητικότητας που διαχειρίζεται με την Daimler, όπως δήλωσε ο νέος CEO της εταιρείας.

«Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε και άλλους εταίρους σε αυτόν τον τομέα που έχει μεγάλες μελλοντικές δυνατότητες ανάπτυξης», ανέφερε ο Zipse σε συνέντευξή του στο Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και πρόσθεσε ότι η αναζήτηση γίνεται διότι οι πελάτες θέλουν να έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολλά εμπορικά σήματα. 

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν συνδυάσει τις δραστηριότητες της Daimler Car2Go με την BMW DriveNow, ParkNow και ChargeNow της BMW, με καθεμία να κατέχει μερίδιο 50%.

Οι υπηρεσίες κινητικότητας περιλαμβάνουν υπηρεσίες κοινής χρήσης αυτοκινήτων, στάθμευσης και χρέωσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ωστόσο τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν και τόσο καλά, καθώς η επικεφαλής της επιχείρησης Daniela Gerd tom Markotten παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα, καταθέτοντας την άποψη ότι η κοινοπραξία δεν επενδύσει όσα θα έπρεπε για να υπάρχει μια εγγυημένη ανάπτυξη. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Zipse είπε ότι στόχος της BMW είναι να πάρει το στέμμα της Daimler που σήμερα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων, αλλά δεν διευκρίνισε τον χρονικό ορίζοντα που οι Βαυαροί μέσα στον οποίο σκοπεύουν να υλοποιήσουν το πλάνο τους.
Και κατέληξε λέγοντας πως για μια μάρκα όπως η BMW ο όγκος των πωλήσεων δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο, αλλά θέλουμε να είμαι οι πρώτοι στον κόσμο.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube