BMW: Οι πωλήσεις των πολυτελών μοντέλων θα «χρηματοδοτήσουν» την ηλεκτροκίνηση

BMW: Οι πωλήσεις των πολυτελών μοντέλων θα «χρηματοδοτήσουν» την ηλεκτροκίνηση

Την ώρα που η αγορά είναι σε ύφεση και το Brexit «απειλεί» το εργοστάσιο της ΜΙΝΙ.

Η BMW σκοπεύει να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις των εξαιρετικά κερδοφόρων μεγάλων πολυτελών της αυτοκινήτων, έτσι ώστε να ισοσκελίσει κατά το δυνατόν τη δαπανηρή στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το 2020, η εταιρεία σχεδιάζει να παραδώσει 135.000 έως 145.000 αυτοκίνητα από τη σειρά 7, την Χ7, την Μ8 και το i8, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικών της εταιρείας τον Nicolas Peter. Τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας πέρυσι είχαν πουλήσει συνολικά 65.000 κομμάτια, ενώ φέτος αναμένεται να πουλήσουν περίπου 110.000 μονάδες. 

Το άλμα οφείλεται κυρίως στην αποδοχή της Χ7, είπε ο Nicolas Peter, ο οποίος τόνισε πως «το σημαντικό θέμα για εμάς είναι ότι επιτυγχάνουμε την κερδοφορία μας». 

Η BMW βρίσκεται στη μέση της προσπάθειας για μείωση των δαπανών κατά € 12 δισ. για να ισοσκελίσει το αυξανόμενο κόστος της στροφής προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Η εταιρεία σχεδιάζει να έχει 25 ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα μέχρι το 2023, με πάνω από τα μισά από αυτά να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Ωστόσο, η BMW κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη και με ζημιές αν έχουμε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, καθώς τα κέρδη του εργοστασίου της της MΙΝΙ στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να πέσουν κάτω και από τα επίπεδα του 2018. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube