BMW: Νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία

BMW: Νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία

Η BMW προσθέτει μια νέα μονάδα παραγωγής στο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιό της, με το εργοστάσιο του Debrecen. Η κύρια γραμμή συναρμολόγησης θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί τα περισσότερα μοντέλα (ηλεκτρικά και θερμικά), χάρη στις σπονδυλωτές πλατφόρμες.

Σε αντίθεση με την Audi, για παράδειγμα, η BMW δεν έχει ακόμη γεμίσει την Ανατολική Ευρώπη με εργοστάσια. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές μονάδες παραγωγής της BMW βρίσκονται στη Γερμανία, στις Κάτω Χώρες, στην Αυστρία και στη Βρετανία. 

Αλλά για όλα υπάρχει μια αρχή κι έτσι η BMW ανακοίνωσε την έναρξη του 17ου ευρωπαϊκού εργοστασίου του γερμανικού ομίλου, στο Debrecen της Ουγγαρίας.

Ο επικεφαλής της BMW, Harald Krüger, εξήγησε ότι ύστερα από την έντονη επένδυση στην αμερικανική και ασιατική ήπειρο, είναι πλέον καιρός να επικεντρωθούμε στην Ευρώπη για να «πετύχουμε την παγκόσμια ισορροπία» της BMW. Ο Γερμανός κατασκευαστής υπενθύμισε επίσης ότι η Ευρώπη αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% των παγκόσμιων δραστηριοτήτων του.

Η BMW επένδυσε ένα δισεκατομμύριο ευρώ για το εργοστάσιο της Ουγγαρίας που θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας. Η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου ξεκινά με 150.000 αυτοκίνητα ετησίως, σε μια ενιαία γραμμή παραγωγής. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της σπονδυλωτής πλατφόρμας: Είναι δυνατόν να κατασκευάζεις οποιοδήποτε αυτοκίνητο του καταλόγου σου, στην ίδια γραμμή –ή σχεδόν, ανεξάρτητα αν είναι ηλεκτρική ή θερμικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube