BMW M3 CSL: Αγγίζει την τελειότητα με €3.900

BMW M3 CSL: Αγγίζει την τελειότητα με €3.900

Το μοναδικό πράγμα που έλειπε από την BMW M3 CSL ήταν το χειροκίνητο κιβώτιο - όχι πια!

Η BMW M3 CSL (Coupe Sport Leichtbau) παρουσιάστηκε το 2003, ήταν η ισχυρότερη και ελαφρύτερη έκδοση της γενιάς E46 και για πολλούς μια από τις κορυφαίες M3 όλων των εποχών. Το μοναδικό χαρακτηριστικό της για το οποίο θα μπορούσε κάποιος να παραπονεθεί, είναι ότι ήταν αποκλειστικά διαθέσιμη με το ημιαυτόματο κιβώτιο SMG-II

Τη λύση σε αυτό το ζήτημα δίνει η βρετανική φίρμα Everything M3s του πρώην μηχανικού στη Formula 1, Darragh Doyle. Η εταιρεία προσφέρει ένα κιτ μετατροπής της M3 CSL με χειροκίνητο κιβώτιο έναντι £3500 (€3.876). Αν λοιπόν έχετε μια από τις 1.383 BMW M3 CSL που βγήκαν από το εργοστάσιο και έχετε βαρεθεί το ημιαυτόματο, μπορείτε να παραγγείλετε το πακέτο που αποτελείται μόνο από γνήσια εξαρτήματα της BMW.

Η διαδικασία μετατροπής διαρκεί λίγες ημέρες και περιλαμβάνει την αντικατάσταση των ηλεκτρουδραυλικών συστημάτων του ημιαυτόματου κιβωτίου με παραδοσιακό πεντάλ συμπλέκτη και επιλογέα ταχυτήτων, και τον επαναπρογραμματισμό του κινητήρα.

Δεδομένης της συλλεκτικής αξίας του αυτοκινήτου, η εταιρεία αναφέρει πως ανά πάσα στιγμή ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να το επαναφέρει σε εργοστασιακή κατάσταση χωρίς κανένα πρόβλημα.

Να θυμίσουμε πως η BMW M3 CSL φορούσε εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 3,2 λίτρων με αυξημένη απόδοση 360 PS. Παράλληλα, ζύγιζε 110 kg λιγότερο από τις υπόλοιπες M3 ενώ είχε διαφορετική ανάρτηση αγωνιστικών προδιαγραφών, πιο γρήγορο σύστημα διεύθυνσης, μεγαλύτερους αεριζόμενους δίσκους και επιπλέον λειτουργία "M track mode" για οδήγηση σε πίστα. Ως αποτέλεσμα, το γερμανικό μοντέλο σημείωσε χρόνο 7' 50" στο Nürburgring, μια εντυπωσιακή επίδοση για ένα αυτοκίνητο του 2003.

[Πηγή: Everything M3s]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube