BMW M235i RS με 444 PS

BMW M235i RS με 444 PS

H Tuningwerk αποκάλυψε τη νέα βελτιωμένη BMW M235i RS.

Η νέα BMW M235i RS της Tuningwerk δείχνει έτοιμη για τις πίστες. Το racing «δυάρι» της BMW για την περίσταση διαθέτει ανθρακονημάτινο body kit με χαμηλωμένο εμπρός σπόιλερ, μεγάλη πτέρυγα πίσω και διαχύτη.

Το σπορ στιλ συνεχίζεται και στην καμπίνα, με μπάκετ PolePosition της Recaro, ανθρακονημάτινες διακοσμήσεις και σπορ τιμόνι. Προφανώς οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να εξοπλίσουν την M235i RS τους με ρολκέιτζ και ζώνες ασφαλείας έξι σημείων, μιας και για να απευθυνθούν στην Tuningwerk, μάλλον για αγωνιστική χρήση το θέλουν το αυτοκίνητο.

Κάτω από το καπό, το 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ TwinPower Turbo υπέστη σημαντικές αλλαγές: Νέο μεγαλύτερο τούρμπο, σφυρήλατα έμβολα, σφυρήλατος στρόφαλος, βολάν μονής μάζας, νέο ψυγείο (κύριο και δευτερεύον) με ανεμιστήρα υψηλής απόδοσης, νέο ψυγείο λαδιού και αναβαθμισμένη ECU. Με αυτά και με αυτά η μέγιστη ισχύς ανέβηκε κατά 118 PS, φτάνοντας στους 444 PS και η μέγιστη ροπή στα 61,2 kgm.

Η  BMW M235i RS της Tuningwerk συνδυάζεται στάνταρ με 6άρι χειροκίνητο σασμάν με semi αγωνιστικό συμπλέκτη που κάνει για χρήση δρόμου και track days και που της επιτρέπει να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,3” και στα 200 km/h σε 15,4”. Επίσης διατίθεται κοντύτερη τελική σχέση μετάδοσης (3,45 από τη στάνταρ 3,15) ανεβαίνοντας 9% στη ροπή που φτάνει στους τροχούς, καθώς και διαφορικό περιορισμένη ολίσθησης με εμπλοκή μέχρι 90% ή κατά πώς θέλει ο πελάτης.  

Το αυτοκίνητο φορά ακόμη ανάρτηση της KW με αγωνιστικά αμορτισέρ, αγωνιστικά φρένα υψηλής απόδοσης με εξελιγμένο σύστημα ψύξης, ενώ πατά σε σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος που ντύνονται με Dunlop SportMaxx RT, 235/40 Ρ18 εμπρός, 265/35 Ρ18 πίσω.

Η τιμή της  βελτίωσης για την BMW M235i RS της Tuningwerk στην πλήρη της εφαρμογή στοιχίζει €65.000.

[Πηγή Tuningwerk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube