BMW και Daimler αναπτύσσουν από κοινού την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

BMW και Daimler αναπτύσσουν από κοινού την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Η συμφωνία αφήνει ανοικτή την πόρτα και σε άλλους κατασκευαστές αν αυτοί θελήσουν να πάρουν μέρος στην προσπάθεια. 

Η BMW και η Daimler έχουν συνάψει μια συμφωνία συνεργασίας για να εξελίξουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης με τη συμμετοχή 1.200 τεχνικών από τις δύο εταιρείες.

Η στρατηγική εταιρική σχέση θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη τεχνολογιών για συστήματα υποστήριξης οδηγού, αυτοματοποιημένης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους και αυτοματοποιημένου χώρου στάθμευσης, δήλωσε εκπρόσωπος της BMW. Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν για πρώτη φορά τα σχέδιά τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη συγκεκριμένη τεχνολογία, λέγοντας ότι συζητούσαν τη δυνατότητα επέκτασης της εταιρικής τους σχέσης.

Η BMW και η Daimler δήλωσαν ότι οι εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής θα είναι διαθέσιμες στα αυτοκίνητα παραγωγής από το 2024. 

Η τεχνολογία θα καλύπτει τις προδιαγραφές του αποκαλούμενου «Επιπέδου 4», ενώ προγραμματίζονται περαιτέρω συνομιλίες για την επέκταση της συνεργασίας σε υψηλότερα επίπεδα αυτοματισμού σε αστικές περιοχές και σε κέντρα πόλεων.

Όπως δήλωσε η BMW, η συμφωνία είναι ανοικτή και σε άλλους κατασκευαστές αν αυτοί θελήσουν να πάρουν μέρος στη διαδικασία εξέλιξης. 

Οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη μιας κλιμακούμενης αρχιτεκτονικής για συστήματα υποστήριξης οδηγών, συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων, καθώς και ενός κοινού κέντρου δεδομένων για την αποθήκευση, τη διαχείριση και την επεξεργασία δεδομένων και την ανάπτυξη λειτουργιών και λογισμικού.

Οι τεχνικοί θα εργάζονται από τοποθεσίες όπως το κέντρο αυτόνομης οδήγησης της BMW στο Unterschleissheim, κοντά στο Μόναχο, καθώς και το τεχνολογικό κέντρο της Mercedes στο Sindelfingen και το κέντρο δοκιμών και τεχνολογίας της Daimler στο Immendingen.

Η Mercedes και η BMW συνεργάζονται ήδη σε διάφορους άλλους τομείς: Το 2015, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, μαζί με την Audi, αγόρασαν την εταιρεία χαρτογράφησης της Nokia και πέρυσι οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες συγχώνευσαν τις υπηρεσίες βραχυπρόθεσμης ενοικίασης Car2Go και DriveNow σε μια προσπάθεια να έχουν μια πολύ πιο έντονη παρουσία στην αναπτυσσόμενη αγορά βιώσιμης κινητικότητας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube