BMW: Η Tesla δεν μπορεί να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό πωλήσεων

BMW: Η Tesla δεν μπορεί να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό πωλήσεων

Ο CEO της BMW, Oliver Zipse, θεωρεί βέβαιο ότι η Tesla δεν θα διατηρήσει τους ίδιο υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, αφού ο ανταγωνισμός πλέον, δείχνει τα δόντια του!

Ο Oliver Zipse, ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος σε πρόσφατη τοποθέτηση του, αναφορικά με το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας του αλλά και της Tesla.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, είναι σίγουρος, ότι η αμερικανική φίρμα δε θα καταφέρει να πετύχει αύξηση των πωλήσεων της κατά 50% το 2021 και εξήγησε που βασίζει τον ισχυρισμό του: «Δεν θα είναι εύκολο για την Tesla να πετύχει αύξηση των πωλήσεων της κατά 50%, επειδή ο κλάδος πλέον προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Επίσης, θεωρώ, ότι πολύ σύντομα η Tesla θα απωλέσει τα ηνία στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων». 

bmw

Tο 2020, η Tesla, πούλησε σχεδόν 500.000 ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως, αριθμός ρεκόρ για την ιστορία της φίρμας. Πλέον όμως στο παιχνίδι έχουν μπει δυνατά εταιρείες κολοσσοί όπως GM, Ford, Mercedes-Benz, ΒMW και πολλοί ακόμα, με αποτέλεσμα η τράπουλα να ανακατεύεται συνεχώς.

Οι δηλώσεις του Zipse, ήρθαν την κατάλληλη στιγμή. Η μετοχή της Tesla απώλεσε το 18% της αξίας προ ολίγων ημερών, ποσοστό, που είναι το υψηλότερο από την ημέρα που εισήχθη στο χρηματιστήριο. Βέβαια, αυτή η πτώση της μετοχής δε σημαίνει απαραίτητα ότι ξεκίνησε και η παρακμή της.

Άλλωστε η αμερικανική φίρμα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ραγδαία -πέραν της Κίνας όπου σαρώνει- και στην αγορά της Ινδίας. Εάν δε συνυπολογίσουμε τις φήμες που τη θέλουν μέσα στο 2022 να ρίχνει στην αγορά και το νέο της «αστικό EV» στην τιμή των 25.000 δολαρίων, τότε κάθε άλλο παρά εύκολα θα απωλέσει τα ηνία του Νο 1 κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube