BMW: Επένδυση1 δις ευρώ για νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία

BMW: Επένδυση1 δις ευρώ για νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία

Θα έχει δυναμικότητα 150.000 αυτοκινήτων το χρόνο και θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας.

Το BMW Group επενδύει 1 δις ευρώ για να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην πόλη Debrecen της Ουγγαρίας, το οποίο θα έχει δυναμικότητα περίπου 150.000 μονάδων το χρόνο και θα δημιουργήσει πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η νέα αυτή μονάδα θα μπορεί να κατασκευάζει μοντέλα BMW με συμβατικούς κινητήρες αλλά και ηλεκτρικά / plug-in υβριδικά σε μία γραμμή παραγωγής, κάτι που θα αυξήσει τη δυναμική αλλά και την παραγωγικότητα της μάρκας.

Η ευελιξία αυτή στην γραμμή παραγωγής, προϋποθέτει νέα συστήματα ψηφιοποίησης που θα δούμε να ενσωματώνονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.
Το εργοστάσιο του Debrecen θα θέσει νέα πρότυπα ψηφιοποίησης, βιωσιμότητας και ευελιξίας. Επιπλέον, θα γίνει τεχνολογικός ηγέτης, με καινοτόμες λύσεις για αυτοματοποίηση, προηγμένα συστήματα υποστήριξης και ευέλικτες εφαρμογές logistics.

Το Debrecen επιλέχθηκε κυρίως για την εξαιρετική υποδομή του, τις κατάλληλες υπηρεσίες logistics και την αμεσότητα πρόσβασης στο εγκατεστημένο δίκτυο προμηθευτών. Η ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού στην περιοχή ήταν ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα. Εκτός από τους εργαζόμενους του εργοστασίου, θα δημιουργηθούν πολυάριθμες θέσεις εργασίες με προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, τόσο στις εγκαταστάσεις της νέας μονάδας παραγωγής όσο και στην τοπική κοινότητα.

Ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, δήλωσε πως η Ευρώπη έχει τη μερίδα του λέοντος στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group και οι επενδύσεις που κάνουμε έχουν σαν στόχο τα εργοστάσιά μας στη Γερμανία να αναβαθμιστούν και να είναι έτοιμα να μπουν στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Στο μέλλον, όλα τα εργοστάσια του BMW Group στην Ευρώπη θα είναι εξοπλισμένα για να παράγουν ηλεκτρικά / plug-in υβριδικά καθώς και συμβατικά οχήματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube