BMW: Η M4 GTS γυρίζει 7’ 27” στο Nürburgring [video]

BMW: Η M4 GTS γυρίζει 7’ 27” στο Nürburgring [video]

Η BMW M4 GTS που ήδη έχει ξεπουλήσει έκανε ένα πολλά υποσχόμενο ανεπίσημο χρόνο γύρου στο Nürburgring, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Η BMW M4 GTS, που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο, προκάλεσε αίσθηση με τον ανθρακονημάτινο πίσω διαχύτη, το σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο και τους ειδικούς τροχούς «Μ», 19 ιντσών εμπρός και 20 πίσω, με λάστιχα Michelin Pilot Sport Cup 2. Τέλος, με τους προβολείς που είναι LED και τα πίσω φώτα OLED – μια πρωτιά για αυτοκίνητο παραγωγής.

Ο 3λιτρος 6κύλινδρος κινητήρας TwinPower Turbo της Μ4 GTS έχει 69 PS παραπάνω, φτάνοντας τους 500 PS, ενώ η ροπή έχει αυξηθεί κατά 5 kgm φτάνοντας τα 61,1 kgm.

Οι αυξήσεις αυτές βελτιώνουν σημαντικά τις επιδόσεις, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να γίνεται τώρα σε 3,8” αντί 4,3” της απλής Μ4. Η τελευταία BMW με το σήμα GTS, η Μ3 της προηγούμενης γενιάς, έκανε το 0-100 σε 4,4”.

H αύξηση στην απόδοση οφείλεται κυρίως σε ένα νέο σύστημα ψεκασμού νερού στους κυλίνδρους. Έτσι, παρά την επιπλέον δύναμη, η μέση κατανάλωση παραμένει στα 8,3 lt/100km και το CO2 στα 194 g/km.

Γι’ αυτό το αυτοκίνητο η BMW M έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser-video, πρόκριμα της αποκάλυψης ότι το η M4 GTS γυρίζει στο περίφημο Nurburgring Nordschleife «γύρω από τα 7’ 27”». Η BMW είχε αναφέρει ήδη από τον Οκτώβριο πως η ειδική αυτή έκδοση της Μ4, που εξελίχτηκε για να γιορταστούν τα 30χρονα της Μ3, γύρισε το μεγάλο Nürburgring σε 7’ 28” –20 ολόκληρα δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από την προηγούμενη Μ3 GTS. Απλώς τώρα του έδωσε μεγαλύτερη υπόσταση και φαίνεται πως επίκειται η πλήρης επιβεβαίωσή του. Ή ακόμη και η «αναπάντεχη» βελτίωσή του.

Ο Jorg Weidinger, test driver στην BMW M για την εξέλιξη των σασί ήταν ο «ένοχος» γι’ αυτό το γρήγορο γύρο, με τους Γερμανούς να λένε ότι ο χρόνος που επετεύχθη ήταν «ανάμεσα στα 7’ 27” 51 και 7’ 28” 49». Αρχικές αναλύσεις ανέφεραν ότι η M4 GTS θα μπορούσε να συγκαταλεγεί ανάμεσα στα 40 ταχύτερα αυτοκίνητα της Πράσινης Κόλασης, ούσα ταχύτερη από σούπερκαρ όπως η Porsche 911 GT2 του 2008, η Ferrari 458 Italia, το Koenigsegg CCX κ.ά.

«Η BMW M4 GTS είναι ένα συνταρακτικό σύνολο», σχολίασε ο Weidinger. «Δεν είναι μόνο ο εκπληκτικός κινητήρας, αλλά και η ανάρτηση coilover τριών δρόμων που επίσης παίζει σημαντικό ρόλο. Η κινηματική, τα λάστιχα, η αεροδυναμική και ο σχεδιασμός της θέσης οδήγησης, όλα αυτά μαζί συνεργάζονται μεταξύ τους τέλεια».

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube