BMW: Δεν θέλουμε να αγοράσουμε τη McLaren

BMW: Δεν θέλουμε να αγοράσουμε τη McLaren

Οι Βαυαροί διαψεύδουν δημοσιεύματα την ώρα που η Audi δηλώνει ανοικτή σε συνεργασίες. 

Η BMW διέψευσε δημοσιεύματα που λένε πώς ενδιαφέρεται να αγοράσει τη McLaren Automotive, την ώρα που η Audi δήλωσε ότι είναι ανοιχτή σε πιθανότητες συνεργασίας, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στη βρετανική εταιρεία.

Η BMW «φλερτάρει» με τη McLaren, ενώ η Audi εξετάζει το πώς θα μπει στη Formula 1, ανέφερε την Κυριακή η Automobilwoche, χωρίς να διευκρινίζει από πού πήρε τις πληροφορίες. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η BMW θα προχωρήσει σε συνομιλίες με το επενδυτικό fund Mumtalakat του Μπαχρέιν, το οποίο ελέγχει τη McLaren, στις αρχές του επόμενου μήνα.

Εκπρόσωπος της BMW, ωστόσο, είπε ότι το άρθρο της Automobilwoche είναι «λάθος».

Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της Audi δήλωσε στο Reuters ότι η γερμανική εταιρεία εξετάζει διαφορετικές δυνατότητες συνεργασίας, αλλά δεν σχολίασε τη συγκεκριμένη περίπτωση της McLaren.

Από την πλευρά της, η McLaren προσπαθεί να ανατάξει τα οικονομικά της μετά την πανδημία. Τον Ιούλιο, η εταιρεία με έδρα το Woking της Αγγλίας συγκέντρωσε 550 εκατ. λίρες ($738 εκατ.) από υφιστάμενους επενδυτές και από την πώληση προνομιούχων μετοχών και ενταλμάτων μετοχών στην Ares Management Corp. και το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης συγκέντρωσε $620 εκατ. από έκδοση ομολόγου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube