BMW-Brilliance: Συμμαχία για κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπό τη νέα φίρμα Zinoro στην Κίνα

BMW-Brilliance: Συμμαχία για κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπό τη νέα φίρμα Zinoro στην Κίνα

Η νέα φίρμα Zinoro θα ντεμπουτάρει με ένα ηλεκτρικό crossover αργότερα μέσα στο 2013, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στην Κίνα το 2014.

Η BMW θα λανσάρει τη νέα φίρμα «Zinoro» μέσα στο 2013, ως μέρος της συνεργασίας της με την κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία Brilliance. Τα μοντέλα της Zinoro θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά και αρχικά θα διατίθενται μόνο στην κινεζική αγορά, καθώς οι υποδομές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται ραγδαία ατη χώρα αυτή.

Το πρώτο μοντέλο της Zinoro που θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Κουανγκτζού τον προσεχή Νοέμβριο και φημολογείται ότι θα είναι ένα crossover βασισμένο στην BMW X1, θα λανσαριστεί εμπορικά νωρίς το 2014.

Ο βασικός στόχος του πρώτου μοντέλου της Zinoro είναι να προσφέρει άνεση και πρακτικότητα, αποστασιοποιούμενο από το δυναμικό προφίλ που προσφέρουν τα BMW. Επιπλέον όλα τα Zinoro θα πωλούνται μέσω ενός αποκλειστικού δικτύου διανομής που δεν θα έχει σύνδεση με αυτό της BMW. Και τούτο είναι ζωτικής σημασίας για το Γερμανό κατασκευαστή, καθώς προγραμματίζει να λανσάρει το ηλεκτρικό i3 και το υβριδικό i8 στην κινεζική αγορά και μάλιστα σε τιμή πολύ υψηλότερη από κάθε αυτοκίνητο της Zinoro.

Η φίρμα Zinoro θα ανταγωνίζεται την Denza, τη συνεργασία μεταξύ της Mercedes-Benz και της BYD, και τη Venuzia την αντίστοιχη συνεργατική προσπάθεια της Nissan με την Dongfeng. Συνεργασίες που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια και δημιούργησαν υπερπόντιες επιχειρήσεις για τις ευρωπαίους κατασκευαστές που ήθελαν να πάρουν σημαντικό κομμάτι της κινεζικής αγοράς.

Η συνεργασία μεταξύ της BMW και της Βrilliance ήδη παράγει αυτοκίνητα όπως η Σειρά 3, η Σειρά 5, αλλά και η X1 στην Κίνα, ενώ αναμένεται να επεκταθεί και με κινεζικές BMW για τις αναπτυσσόμενες αγορές υπό τη φίρμα Zhi Nuo. Τα αυτοκίνητα με τα σήματα της Zinoro θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο των BMW/Brilliance στο Σενιάνγκ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube