BMW 1 Series, έφτασε τα 2.000.000 αυτοκίνητα

BMW 1 Series, έφτασε τα 2.000.000 αυτοκίνητα

Η 2.000.000στή 1 Series είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα της νέας γκάμας που άφησε πίσω της τη γραμμή παραγωγής στο Regensburg.

Στις 28 Μαρτίου 2015, η νέα BMW 1 Series θα λανσαριστεί στην αγορά. Αλλά η BMW έχει ακόμα ένα λόγο για να γιορτάζει, καθώς η 2.000.000στή BMW 1 Series μόλις άφησε πίσω της τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της εταιρείας στο Regensburg.

Το γενέθλιο αυτό αυτοκίνητο πρόκειται για μια 120i 5θυρη σε χρώμα Estoril Blue μεταλλικό και εξοπλισμένη με M Sport pack. Το αυτοκίνητο θα παραδοθεί τις προσεχείς ημέρες στον ιδιοκτήτη του, στην Ιαπωνία. Το γενέθλιο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε μόλις δύο ημέρες ύστερα από την έναρξη της παραγωγής της 1 Series 2016 επίσης στο εργοστάσιο του Regensburg και είναι από τα πρώτα δείγματα της γκάμας του νέου Άσου που προορίζεται για εξαγωγή στην Ασία. Αλλά και το ίδιο το εργοστάσιο γιόρτασε νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2014, τα δέκατα γενέθλια από την έναρξη της παραγωγής της 1 Series.

Να θυμίσουμε ότι η νέα έκδοση της BMW 1 Series θα διατίθεται με τρεις και πέντε πόρτες. Το 3θυρο μοντέλο θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο του Regensburg, ενώ το 5θυρο επιπρόσθετα και στο εργοστάσιο στη Λειψία. Και τα δύο μοντέλα θα αντλούν του κινητήρες τους μέσα από μια γκάμα ισχυρών και αποδοτικών μοτέρ από την τελευταία γενιά της εταιρείας, ντίζελ και βενζίνης, που θα κάνουν χρήση της τεχνολογίας TwinPower Turbo. Η γκάμα αυτή περιλαμβάνει τόσο 3κύλινδρα όσο και 4κύλινδρα μοτέρ, αλλά και 6κύλινδρα σε σειρά με τεχνολογία M Performance TwinPower Turbo.

Η νέα BMW 1 Series περιλαμβάνει μοντέλα με μέγιστη ισχύ που ξεκινά από τους 109 PS και φτάνει τους 326 PS, με μέση τυποποιημένη κατανάλωση από 3,4 έως 8,0 l/100 km και εκπομπές CO2 από 89 έως 188 g/km. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η BMW M135i M Performance Automobile με τα εντυπωσιακά δυναμικά χαρακτηριστικά της, ενώ στη βάση της η BMW 116d EfficientDynamics Edition. Αυτή η τελευταία με 116 PS, κατανάλωση 3,4-3,8 l/100 km και εκπομπές 89-102 g/km είναι ένα εντυπωσιακά υπέρ-αποδοτικό αυτοκίνητο. Χωρίς βέβαια να αγνοούμε τα ενδιάμεσα μοντέλα, αλλά και τις 118d και 120d που θα διατίθενται έξτρα και με σύστημα τετρακίνησης xDrive.

Στο εξοπλισμό της νέας 1 Series περιλαμβάνονται στάνταρ το σύστημα iDrive, εμπρός φανάρια full-LED (για πρώτη φορά έξτρα στην 1 Series), BMW ConnectedDrive, Active Cruise Control, Parking Assistant τελευταίας γενιάς, λειτουργία Stop & Go, Driving Assistant με κάμερα, λειτουργία Intelligent Emergency Call και BMW TeleServices. Το έξτρα σύστημα πλοήγησης Professional διαθέτει αυτόματη ενημέρωση χαρτών (με χρήση της ενσωματωμένης SIM και του δικτύου κινητής τηλεφωνίας), μια υπηρεσία που διατίθεται δωρεάν και για τρία χρόνια από την πώληση του αυτοκινήτου. Επίσης, μπορεί να γίνει επέκταση της πληροφόρησης, της επικοινωνίας και των υπηρεσιών ψυχαγωγίας μέσω web, τα οποία μπορεί ο οδηγός να ενσωματώσει στο αυτοκίνητο με τη βοήθεια εφαρμογών και της ενσωματωμένης SIM ή χρησιμοποιώντας smartphone.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube