Βιντεσκόπησε τα 248 km/h και η Αστυνομία τον εντόπισε από το Facebook!

Βιντεσκόπησε τα 248 km/h και η Αστυνομία τον εντόπισε από το Facebook!

Τύπος δημοσίευσε video στο λογαριασμό του στο Facebook με μεγάλη υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, με την Αστυνομία να τον εντοπίζει, να του αφαιρεί το δίπλωμα και να τον παραπέμπει για τα –δικαστικά- δέοντα.

Οι δυνάμεις της τάξης δεν χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα μόνο για να επικοινωνούν με τους πολίτες, αλλά επίσης και για τις έρευνές τους –κατά τα φαινόμενα. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι οδηγοί υπερηφανεύονται για τα κατορθώματά τους στο Facebook, ποστάροντας και την απόδειξη. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια τέτοια περίπτωση, στη Γαλλία, στο διαμέρισμα του Rhône, το οποίο ανέφερε η τοπική εφημερίδα Le Progrès. Τα γεγονότα χρονολογούνται από τον Αύγουστο του 2018, αλλά οι αστυνομικοί της μηχανοκίνητης μονάδας του Tarare μόλις ολοκλήρωσαν την έρευνά τους.

Ο οδηγός, ένας 30χρονος άντρας από τη Jura, βιντεοσκόπησε τον εαυτό του στο τιμόνι ενός Audi RS6 στον αυτοκινητόδρομο A89 με 248 km/h και μάλιστα στην έξοδο τούνελ. Προφανώς πολύ περήφανος για την ταχύτητά του, ο άντρας στη συνέχεια ανέβασε το video στο Facebook.

To παιχνιδάκι της προβολής των «ικανοτήτων» του όμως τον οδήγησε σε δύσκολα μονοπάτια. Οι χωροφύλακες έπεσαν πάνω στο οπτικό υλικό λίγες εβδομάδες αργότερα και ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπίσουν τον παραβάτη. Ο οδηγός αναγνωρίστηκε και εντοπίστηκε, ενώ θέλοντας και μη αναγνώρισε τα γεγονότα. Θα δικασθεί τον Ιούνιο από το δικαστήριο της Villefranche-sur-Saone, αλλά το δίπλωμα του έχει ήδη αφαιρεθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube