Βιβλίο για τη Ferrari που κοστίζει όσο ένα Mazda MX-5! [video]

Βιβλίο για τη Ferrari που κοστίζει όσο ένα Mazda MX-5! [video]

Παραδίδεται μαζί με ένα ειδικό αναλόγιο, αλλά μπορείς να το πάρεις και χωρίς, για να κάνεις οικονομία…

Το απόλυτο βιβλίο για τη Ferrari έρχεται τον Οκτώβριο και κοστίζει μόλις €25.000!

Ναι, αλήθεια, η τιμή του ξεπερνά εκείνη ενός καινούργιου, καλά εξοπλισμένου Mazda MX-5 (στη Γερμανία) ή μιας κλασικής Ferrari Mondial!

Πρόκειται για μια έκδοση του οίκου Taschen, με συγγραφέα τον πασίγνωστο δημοσιογράφο Pino Allievi (εξ απορρήτων ιστορικό του Enzo Ferrari). Στις 514 σελίδες του θα βρείτε σπάνιες και ανέκδοτες φωτογραφίες από το αρχείο της Ferrari και από ιδιωτικές συλλογές.

Αν η τιμή σας φαίνεται εξωπραγματική, μάθετε ότι περιλαμβάνει κι ένα ειδικό κουτί-αναλόγιο, ένα πραγματικό έργο τέχνης. Σχεδιασμένο από τον περίφημο Marc Newson και φτιαγμένο στο χέρι από αλουμίνιο και χρώμιο, το κουτί έχει τη μορφή των καπακιών των βαλβίδων ενός Ferrari V12 από τη δεκαετία του 1960 και στηρίζεται σε ένα βάθρο από σωλήνες χρωμίου που μοιάζουν με την πολλαπλή εξαγωγή του κινητήρα.
 
Το σύνολο είναι οπωσδήποτε εντυπωσιακό και θα είναι και σπάνιο αφού θα κατασκευαστεί σε μόλις 250 κομμάτια. Για ακόμη μεγαλύτερη συλλεκτική αξία, κάθε βιβλίο από τα 250 έχει το αυτόγραφο του Piero Ferrari, του νέου προέδρου της εταιρείας John Elkann, αλλά και του πρόσφατα αποβιώσαντος Sergio Marchionne. Το εξώφυλλο είναι ντυμένο με δέρμα ραμμένο στο χέρι, όπως στο εσωτερικό των μοντέλων της φίρμας.
 
Αν τα 25 χιλιάρικα σας φαίνονται πολλά, μπορείτε να αγοράσετε και σκέτο το βιβλίο αντί €5.000 και να σας μείνουν τα λεφτά για να πάρετε μια Alfa Romeo MiTo Veloce 170 PS. Όμως, το βιβλίο σας δεν θα είναι τόσο συλλεκτικό, αφού θα έχει εκδοθεί σε 1.697 αντίτυπα και θα έχει την ιδιόχειρη υπογραφή μόνο του Piero Ferrari.

Υπάρχει μια ολόκληρη βιοτεχνία που φτιάχνει μεγάλα, πανάκριβα λευκώματα για φημισμένες φίρμες αυτοκινήτων, και ειδικά για τη Ferrari. Πριν μερικά χρόνια, εκδόθηκε το Official Ferrari Opus με 852 σελίδες, 30 διαμάντια στον λογότυπο με το όρθιο άλογο και τιμή €240.000! Ακόμη και η «φτηνή» έκδοση κόστιζε €32.000!

Η Bentley διαφήμισε πρόσφατα κι αυτή ένα βιβλίο για την ιστορία της. Δεν ανακοίνωσε τιμές, αλλά είπε μόνο ότι θα διατεθεί το 2019, σε τρεις εκδόσεις, και θα έχει βάρος 30 kg!

[Πηγή: Taschen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube