Bentley: Γιατί νοίκιασε πέντε αεροσκάφη Antonov;

Bentley: Γιατί νοίκιασε πέντε αεροσκάφη Antonov;

Η Bentley εξασφαλίζει την προμήθεια ανταλλακτικών σε περίπτωση άτακτου Brexit.

H Bentley ανακοίνωσε πως νοίκιασε πέντε εμπορικά αεροσκάφη Antonov (τα μεγαλύτερα στον κόσμο) τα οποία θα χρησιμοποιήσει για μεταφορά ανταλλακτικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη Μ. Βρετανία, σε περίπτωση που παρουσιαστούν ελλείψεις στο εργοστάσιό της λόγω Brexit.

Όπως δήλωσε ο Adrian Hallmark, CEO της Bentley, η βρετανική φίρμα προμηθεύεται το 90% των εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των μοντέλων της από την Ευρώπη. Παράλληλα, εξάγει το 24% των αυτοκινήτων που παράγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εδώ και δύο χρόνια προετοιμαζόμαστε. Έχουμε πέντε Antonov σε αναμονή, τα οποία θα κάνουν μεταφορές αμαξωμάτων στο Manchester», δήλωσε ο Hallmark. Παράλληλα με τα αεροσκάφη, η Bentley έχει αυξήσει και τα αποθέματά της σε ανταλλακτικά με επιπλέον αποθήκες προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα στην παραγωγή: «Συνηθίζαμε να έχουμε αποθέματα 2 ημερών. Τώρα έχουμε απόθεμα για 14 εργάσιμες ημέρες, δηλαδή για τρεις εβδομάδες.»

Bentley Range

Σε περίπτωση που η Μ. Βρετανία δεν καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Bentley θα εξισορροπούσε τον φόρο 10% στις εισαγωγές με το να αυξήσει τις τιμές των προ ιόντων της και να μειώσει τα κόστη παραγωγή. Όπως αναφέρει ο CEO, το να κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους δεν είναι τόσο σοβαρό όσο μια πιθανή καθυστέρηση της παραγωγής στο Crewe.

Η Bentley υπολογίζει πως μέσα στο 2020 θα πουλήσει πάνω από 10.000 μονάδες χωρίς ζημία. Παρά την κρίση στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων λόγω πανδημίας, οι πωλήσεις της Bentley παρουσιάζουν αύξηση 35% στην Κίνα και 15% σε Ευρώπη και ΗΠΑ σε σύγκριση με την προ κορωνοϊού εποχή.

[Πηγή: Autoblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube