Benltey: 200.000 μοντέλα σε 102 χρόνια ζωής

Benltey: 200.000 μοντέλα σε 102 χρόνια ζωής

Από τα 200.000 μοντέλα που έχει κατασκευάσει η Bentley σε αυτά τα 102 χρόνια ζωής της, το 75% αυτών, παρήχθη τα τελευταία 18 χρόνια!

Για να γίνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένοι, το 40% των μοντέλων που έχει κατασκευάσει η βρετανική φίρμα, φέρουν τη σφραγίδα της Continental GT που παρουσιάστηκε το 2003. H Bentayga, το ελευθέρου χρόνου όχημα της Bentley που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2015, είναι υπεύθυνο για το 12,5% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, με το υπ’ αριθμόν 200.000 όχημα να είναι επίσης, μια υβριδική Bentayga.   

Μέχρι το 2002, από τη γραμμή παραγωγής στο Crewe, είχαν κυκλοφορήσει μόλις 44.418 οχήματα με τα πιο εμπορικά εξ’ αυτών να είναι η Mulsanne, η Arnage και η Azure. 

ββ

Η βρετανική φίρμα δεν υπήρξε ποτέ βέβαια ένας κατασκευαστής μαζικής παραγωγής και έτσι συνεχίζει και σήμερα παρά τη ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις της τα τελευταία χρόνια. Στο Crewe, η καθημερινή παραγωγική δυνατότητα δε μπορεί να ξεπεράσει τα 85 αυτοκίνητα, τη στιγμή που η μαμά VW στο Wolfsburg, παράγει έως και 3.500 μοντέλα σε ημερήσια βάση!

Σίγουρα, τα δυο μεγέθη είναι ανόμοια και δεν τίθεται επ’ ουδενί θέμα σύγκρισης, ωστόσο, μπορεί κανείς να καταλάβει τι σημαίνει να φτιάχνεται ένα μοντέλο... στο χέρι. 

ββββ

«Η πρόοδος στην παραγωγική μας δυνατότητα έχει προχωρήσει σημαντικά από το 2003 και μετά και πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταστρώνουμε τη στρατηγική μας για τα επόμενα 100 χρόνια. Θέλουμε η Bentley να είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αειφόρο πολυτελή κινητικότητα» δήλωσε ο CEO της εταιρείας Adrian Hallmark. 

Η Benltey, σχεδιάζει την επόμενη γενιά μοντέλων της, τα οποία θα είναι φυσικά ηλεκτρικά και με πλήθος τεχνολογικών καινοτομιών ώστε να κάνουν τη διαφορά στο ανώτατο κομμάτι των σούπερ premium προτάσεων της αγοράς. Επιπλέον, το εργοστάσιο στο Crewe, στόχος είναι να μετατραπεί σε μία 100% πράσινη μονάδα παραγωγής οχημάτων έως το 2030! 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube