Βελτίωση της Mercedes-Benz E-Class από τον Carlsson

Βελτίωση της Mercedes-Benz E-Class από τον Carlsson

Ο Carlsson παρουσίασε τη νέο πρόγραμμα βελτίωσης για την ανανεωμένη Mercedes-Benz E-Class.

Ο Carlsson φημίζεται για την προσεγμένη δουλειά του, τόσο στην κοσμητική όσο και στη μηχανική βελτίωση των Mercedes-Benz και η ανανεωμένη E-Class δεν θα μπορούσε να διαφύγει της προσοχής του. Οπότε αν δεν προσανατολίζεστε σε μια E63 AMG μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε αυτό το μαγαζί.

Εξωτερικά η E-Class μπορεί να εφοδιαστεί με νέο εμπρός σπόιλερ, ανασχεδιασμένα πλευρικά μαρσπιέ και πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη σε στιλ «RS». Επίσης διατίθεται πτέρυγα πίσω, σπορ εξάτμιση με εύηχο ηχητικό αποτέλεσμα και μια ποικιλία από ζάντες.

Η κλιμάκωση της βελτίωσης περνά σε πιο σοβαρές μηχανικές μετατροπές με χαμηλότερα ελατήρια και «κατεβάζουν» την E-Class τρεις πόντους. Για τους πιο αιτητικούς υπάρχει διαθέσιμη ρυθμιζόμενη ανάρτηση coil-over που χαμηλώνει το εμπρός μέρος από 1,5 έως 3,5 πόντους και το πίσω κατά δύο πόντους. Αντίστοιχα τα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με αερανάρτηση Airmatic μπορούν να εξοπλιστούν με σύστημα C-Tronic Air-4 που μειώνει το ύψος κύλισης περίπου κατά τρεις πόντους.

Για την κοσμητική βελτίωση της καμπίνας, όπου και εκεί είναι μάστορας ο Carlsson, διατίθεται επένδυση πολυτελείας με δέρμα και αλκαντάρα, με διακοσμήσεις ξύλου, ανθρακονήματος και αλουμινίου. Η πελατεία του Carlsson μπορεί ακόμη να παραγγείλει φωτιζόμενα πατήματα στα μαρσπιέ, αλουμινένια πεντάλ και ειδικά σχεδιασμένα πατάκια.

Κάτω από το καπό, τη πακέτο επιδόσεων CK40, που απευθύνεται στην E400, ανεβάζει τη μέγιστη ισχύ στους 385 PS και τη μέγιστη ροπή στα 56,1 kgm, μια αύξηση της τάξεως των 38 PS και 7,1 kgm.

Για όποιον θέλει να βελτιώσει την E500 του –λέμε, τώρα- υπάρχει το πακέτο επιδόσεων CK50 που περιλαμβάνει και σπορ φίλτρο και αναβαθμισμένη ECU. Έτσι, ο διτούρμπινος V8 ανεβαίνει σε μέγιστη ισχύ στους 523 PS και σε μέγιστη ροπή στα 74,4 kgm, αύξηση 115 PS και 13,3 kgm.

Ούτε οι ντίζελ E-Class ξέφυγαν από τον Carlsson που ανεβάζει την E200 CGI στους 220 PS, την E250 CGI στους 239 PS και την E350 CDI BlueTEC στους 310 PS.

[Πηγή Carlsson]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube