Αύξηση πωλήσεων για την Kia στην ευρωπαϊκή αγορά

Αύξηση πωλήσεων για την Kia στην ευρωπαϊκή αγορά

Οι πωλήσεις της Kia στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 16,8% το πρώτο εξάμηνο του 2022, παρόλο που η αγορά συνεχίζει την πτωτική της πορεία, με την φίρμα να αυξάνει το μερίδιο αγοράς στο 5,2%.

Τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτουν ότι η Kia συνεχίζει να αψηφά την πτωτική πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς όσον αφορά τις πωλήσεις νέων οχημάτων, καταγράφοντας το τους έξι μήνες του έτους αύξηση 16,8%. Και αυτό σε μια ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων που συρρικνώθηκε κατά 13,7% στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Οι συνολικές πωλήσεις της ανήλθαν στις 293.364 μονάδες, διατηρώντας την σταθερά στη λίστα των κορυφαίων δέκα κατασκευαστών αυτοκινήτων με τις καλύτερες επιδόσεις. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς 5,2% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και στην είσοδο πολλών νέων  ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Πάνω από το ένα τρίτο των πωλήσεων της Kia στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2022 ήταν ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

«Η ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων παραμένει πολύπλοκη, παρουσιάζοντας στους κατασκευαστές πρωτόγνωρες προκλήσεις. Η γκάμα της Kia μεταμορφώνεται καθώς εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας να γίνουμε ένας έξυπνος πάροχος κινητικότητας και τα σημερινά στοιχεία πωλήσεων αποδεικνύουν τη συνεχή θετική ανταπόκριση των καταναλωτών. Πρόσφατα λανσάραμε μια ολοκαίνουργια έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου μας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, του Niro, και έχουμε απόλυτη πεποίθηση ότι αυτό το μοντέλο, δίπλα στη μελλοντική μας σειρά προϊόντων EV, θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την αυξανόμενη παρουσία μας στην ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Kia Europe, Jason Jeong.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μοντέλα με τις περισσότερες πωλήσεις της Kia το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν το νέο Sportage, η σειρά Niro και η οικογένεια Ceed. Ενώ πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της Kia προήλθε από ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με το ηλεκτρικό Niro να αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας στην κατηγορία των EV.

[Πηγή: Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube