Αυτόνομο αυτοκίνητο: Η Samsung θα εξαγοράσει τη Magneti Marelli

Αυτόνομο αυτοκίνητο: Η Samsung θα εξαγοράσει τη Magneti Marelli

H κορεατική Samsung θα καλύψει προσεχώς την όποια καθυστέρηση παρουσιάζει στη συνδεσιμότητα και στην αυτόνομη οδήγηση, με την εξαγορά της Magneti Marelli.

Στην προσπάθεια να καταλάβουν κάποια στιγμή δεσπόζουσα σε μια μελλοντική σημαντική κατάσταση, όπως είναι η αυτόνομη αυτοκίνηση, άλλοι εργάζονται στη διαφάνεια και άλλοι στα κρυφά.

Η Apple για παράδειγμα έχει όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω της, καθώς έτσι τη συμφέρει και επικοινωνιακά. Από την άλλη, η Samsung στήνει τα πιόνια της και πιάνει τα μετερίζια.

Η κορεατική Samsung δεν θα έμενε βέβαια με σταυρωμένα τα χέρια, τη στιγμή που το κύμα φουσκώνει και είμαστε προς της μαζικής έλευσης αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους. Μια τάση που τελευταίως επιβεβαιώνεται και παίρνει «πράσινο φως» από τη συντεταγμένη πολιτεία πολλών χωρών. Η Samsung λοιπόν εργάζεται πάνω στο θέμα και κλιμακώνει την ανταγωνιστικότητά της στη συνδεσιμότητα μέχρι και στην αυτοκίνηση. Με μια καινούργια επένδυση, η κορεατική εταιρεία κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία της εκεί.


Το νέο Εργαστήριο Ελέγχου Αξιοπιστίας της Magneti Marelli, στην Bologna, στην Ιταλία.

Η Samsung είναι έτοιμη να αναλάβει αντί του γκρουπ της Fiat Chrysler Automobiles την τύχη της Magneti Marelli. Ενός ειδικού, γνωστού για τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Το ενδιαφέρον της Samsung για τη Magneti Marelli αφορά τις συσκευές infotainment, της τηλεματικής και του φωτισμού, καθώς και τις μονάδες διαχείρισης κινητήρων.

Η εξαγορά θα στοιχίζει 2,7 δισ. ευρώ. Για την FCA θα είναι μια ενδιαφέρουσα πράξη, καθώς η είσπραξη ενός τέτοιου ποσού θα μπορούσε να μειώσει το καθαρό χρέος της κατά το ήμισυ. Στον απόηχο αυτής της είδησης, η τιμή της μετοχής της FCA αυξήθηκε και αναμένεται να φτάσει στο πικ της στο 9%.

Να θυμίσουμε, ότι Samsung και FCA δεν είναι άγνωστες μεταξύ τους: Από το 2013, ο αντιπρόεδρος της Samsung Electronics είναι μέλος του ΔΣ της Exor, της εταιρείας επενδύσεων που ελέγχει την FCA.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube