Αυτόνομη οδήγηση και Mercedes-AMG είναι συμβατά

Αυτόνομη οδήγηση και Mercedes-AMG είναι συμβατά

Όποιος πιστεύει ότι αυτόνομη οδήγηση και σπορ αυτοκίνητο είναι ασύμβατα πράγματα κάνει λάθος, λέει ο Tobias Moers, επικεφαλής της Mercedes-AMG.

Είναι φυσικό κάποιος να πιστεύει ότι τα αυτοκίνητα που υποστηρίζονται από σύστημα αυτόνομης οδήγησης και τα σπορ αυτοκίνητα είναι δύο διαφορετικά πράγματα, για να μην πούμε αντίθετα. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα η αλήθεια και για του λόγου το ασφαλές ανέλαβε να το εξηγήσει το αφεντικό της Mercedes-AMG.

Ο Tobias Moers δεν μασάει τα λόγια του. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τους δημοσιογράφους του αυστραλέζικου σάιτ motoring.com.au, εξήγησε ότι η Mercedes-AMG, παρόλο που είναι το division του αποτελεί την επιτομή του σπορ αυτοκινήτου του Γερμανού κατασκευαστή, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης και των ανάλογων πρότζεκτ που εξελίσσει η Mercedes-Benz. Και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στην ενσωμάτωση μιας τέτοιας τεχνολογίας σε ένα μοντέλο AMG.   

«Αν υπάρχει πάντα ένα κουμπί OFF, θα ήταν ο καλύτερος εξοπλισμός για την Mercedes-AMG. Πηγαίνοντας στο γραφείο μου, στο Affalterbach, να μπορώ την ίδια στιγμή να κάνω τα τηλεφωνήματά μου ή να δουλεύω στο laptop δεν μου δημιουργεί κανένα πρόβλημα πρόβλημα, ακόμα κι αν βρίσκομαι μέσα σε μια AMG. Τις περισσότερες φορές, το να οδηγείς δεν σου προκαλεί και τόσο ενθουσιασμό και θα προτιμούσες να ασχοληθείς με άλλες προτεραιότητές σου. Αντίθετα, όταν φεύγω στις δέκα το βράδυ και ο δρόμος είναι ανοιχτός, λοιπόν τότε, θα ήθελα να βρίσκομαι εγώ πίσω από τα πηδάλια της AMG μου.

Εμείς να ευχηθούμε πως το κουμπί OFF δεν θα είναι για αποκλειστική χρήση στα υπεραυτοκίνητα των €100.000 και πάνω ή μόνο στα κορυφαία μοντέλα, όπως πλέον δεν συμβαίνει το ίδιο με το ESP.

[Πηγή motoring.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube