Αυτοκινητοβιομηχανίες: Καταστροφή το άτακτο Brexit

Αυτοκινητοβιομηχανίες: Καταστροφή το άτακτο Brexit

Πάγωσαν οι επενδύσεις στη χώρα – Κινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η Βρετανία θα πρέπει να καθυστερήσει τo Brexit και πέρα ​​από τις 31 Οκτωβρίου παρά να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία που αποτελεί ιδιαίτερη απειλή για μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, δήλωσε ο επικεφαλής του βιομηχανικού κλάδου της χώρας στο Reuters.

Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο βαδίζει μάλλον προς εκλογές, το Brexit παραμένει στον αέρα περισσότερο από τρία χρόνια αφότου οι Βρετανοί ψήφισαν να εγκαταλείψουν την ΕΕ σε ένα δημοψήφισμα το 2016. Οι επιλογές ποικίλλουν από μια ταραχώδη έξοδο χωρίς διαπραγμάτευση έως την εγκατάλειψη του συνόλου της προσπάθειας.

Ο τομέας των αυτοκινήτων, ο μεγαλύτερος εξαγωγικός τομέας της χώρας, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του άτακτου Brexit, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύει η βιωσιμότητα πολλών εργοστασίων.

«Η αποχώρηση χωρίς συμφωνία θα ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα», δήλωσε στο Reuters ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων των Εμπόρων (SMMT) Mike Hawes.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η SMMT τον Ιούλιο, οι επενδύσεις στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Βρετανίας μειώθηκαν κατά περισσότερο από 70% το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Στην πραγματικότητα οι επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σταματήσει, δήλωσε ο Hawes, τονίζοντας ότι οι επενδυτές φοβούνται ακόμη και να ρίξουν μια στερλίνα σε ένα περιβάλλον που διέπεται από αβεβαιότητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube