Αυτοκινητόδρομοι χωρίς όριο ταχύτητας και στην Αυστραλία

Αυτοκινητόδρομοι χωρίς όριο ταχύτητας και στην Αυστραλία

Η Γερμανία δεν είναι μόνη: από το 2014 και στην Αυστραλία θα υπάρχουν δρόμοι για να τελικιάσεις ό,τι αυτοκίνητο έχεις, νόμιμα.

Δεν πρόκειται για μέτρο που θα ισχύσει σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, όμως είναι μια καλή αρχή. Το όριο ταχύτητας των 130 km/h που ισχύει σήμερα σε ολόκληρη την Αυστραλία θα καταργηθεί δοκιμαστικά για το 2014 σε ένα τμήμα μήκους 190 km του Stuart Highway, στη Βόρεια Επικράτεια της χώρας.

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο μεταφορών της Βόρειας Επικράτειας επειδή στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα θανατηφόρο ατύχημα που να προκλήθηκε από υπερβολική ταχύτητα καθ’ όλη τη δεκαετία 2001-2011. Έτσι, από τον Φεβρουάριο του 2014 και για δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών, θα υπάρχουν 190 km του Stuart Highway χωρίς κανένα όριο ταχύτητας.

Ο υπουργός μεταφορών της Βόρειας Επικράτειας Peter Styles δήλωσε ότι αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια «αύξησης της υπευθυνότητας των οδηγών». Φυσικά δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις για το νέο μέτρο. Ο πρόεδρος της Αυστραλιανής Ένωσης Αυτοκινήτου Andrew McKellar θεωρεί πως «παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές». Έφτασε μάλιστα να δηλώσει ότι «είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα πεθάνει κόσμος λόγω αυτού του μέτρου...»

[Πηγή: Car Throttle]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube